Άκαρπος ο διαγωνισμός για το La Mirage της Ομόνοιας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άκαρπος ο διαγωνισμός για το La Mirage της Ομόνοιας

Άκαρπος για ακόμα μια φορά κατέληξε ο διαγωνισμός που διενήργησε η νέα Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για για την αξιοποίηση του πρώην ξενοδοχείου La Mirage στην Ομόνοια.

Συγκεκριμένα, ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός προέβλεπε τη 40ετή εκμίσθωση του ξενοδοχείου La Mirage στην οδό Μ. Κοτοπούλη 3 επί της πλατείας Ομόνοιας, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας. Το ξενοδοχείο, συνολικής επιφάνειας 9.392 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας 6,24 εκατ. ευρώ, είχε ως τιμή εκκίνησης για το μηνιαίο μίσθωμα τις 28.000 ευρώ (336.000 ευρώ το ετήσιο μίσθωμα) ενώ ο μισθωτής έπρεπε να καταβάλλει από το 6ο έως το 40ο έτος στο Μετοχικό Ταμείο ποσοστό 1,5% επί του ετήσιου τζίρου του εφόσον αυτός υπερβαίνει το 1 εκατ. Από τον 2ο έως το 5ο έτος ο όρος αυτός θα ενεργοποιείται εφόσον ο ετήσιος τζίρος ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr τελείωσε χωρίς αποτέλεσμα παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που είχαν επιδείξει ακόμα κι επενδυτές του εξωτερικού πριν την έναρξη της διαδικασίας.

Το πρώην ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια, επί της οδού Κοτοπούλη 3, ήταν το πρώτο από τα μεγάλα ακίνητα που βγήκαν προς αξιοποίηση με μακροχρόνια παραχώρηση 40 ετών, μέσω του ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού, ενώ έπονται και νέες διαδικασίες για μικρότερα ακίνητα έως και αύριο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η διαγωνισμός του La Mirage ήταν ο πρώτος διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε από την ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ στο πλαίσιο του φιλόδοξου εγχειρήματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Το μόνο που μένει να απαντηθεί πλέον είναι η μελλοντική πορεία του ακινήτου αφού σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που ορίζει την λειτουργία της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ δεν προβλέπει διαδικασία για τα ακίνητα που δεν βρίσκουν το δρόμο της αξιοποίησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider