Ξεπαγώνει το οικιστικό project της Lamda στη Σερβία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπαγώνει το οικιστικό project της Lamda στη Σερβία

Τα σχέδια για την δημιουργία ενός πρότυπου οικιστικού κέντρου στη Σερβία, βγάζει από τα συρτάρια της η Lamda Development.

H ιδέα για την δημιουργία του οικιστικού κέντρου χρονολογείται από το 2007 και παρέμεινε παγωμένο κυρίως για λόγους γραφειοκρατίας (διαμάχες πρώην ιδιοκτητών της έκτασης) αλλά και λόγω της οικονομικής ύφεσης της χώρας που φρέναραν τα επενδυτικά σχέδια πολλών μεγάλων παικτών του εγχώριου real estate.

Tα αρχιτεκτονικά σχέδια του συγκροτήματος κτιρίων στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας, τα οποία θα καλύψουν 94.000 τ.μ., υλοποιήθηκαν απ' ένα από τα διασημότερα στούντιο διεθνώς, το Zaha Hadid Architects με έδρα το Λονδίνο.

Το επενδυτικό πλάνο της Lamda στο Βελιγράδι αφορά τη δημιουργία ενός πολυσυγκροτήματος οικιστικών, εμπορικών και τουριστικών χρήσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει κατοικίες, γραφεία, ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, καταστήματα κάθε είδους κ.ά..

Στη φάση της κατασκευής του, το «Beko» θα απασχολήσει σχεδόν 2.000 άτομα, ενώ θα δημιουργήσει, μετά την αποπεράτωση του, 1.000 μόνιμες θέσεις εργασίας. Επί της ουσίας, το συγκρότημα θα καταστεί το νέο κέντρο της Σερβικής πρωτεύουσας, καθώς ούτως ή αλλιώς η έκταση, που θα αναπτυχθεί, βρίσκεται πολύ κοντά στο σημερινό κέντρο του Βελιγραδίου, σε εξαιρετικά προνομιακό σημείο, περιβαλλόμενο από ιστορικά μνημεία της πόλης.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, που περιέχει παλαιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, είχε περιέλθει στην κατοχή της Lamda το 2007 σε δημοπρασία και έναντι 55,8 εκατ. ευρώ, αφού χρεοκόπησε η ομώνυμη εταιρεία, «Beko».

Να σημειωθεί ότι εκτός από το εν λόγω ακίνητο, στο χαρτοφυλάκιο της Lamda ανήκει καιμία ακόμη έκταση 3.400 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider