Τα πέντε πιο ακριβά διαμερίσματα της Αττικής

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα πέντε πιο ακριβά διαμερίσματα της Αττικής

Μπορεί η Κηφισιά να διαθέτει, στο σύνολο της, τις πιο ακριβές τιμές διαμερισμάτων στην Αττική, αλλά σε ότι αφορά την υπερπολυτέλεια τα σκήπτρα τα κρατάει το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα το Κολωνάκι. Μια γρήγορη αναζήτηση στις δημοφιλείς ιστοσελίδες αγγελιών αποκαλύπτει διάφορα διαμερίσματα διαμάντια τα οποία όμως διατίθενται σε πώληση με τιμές που μπορούν να χαρακτηριστούν ακόμη και εξωφρενικές.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πωλούνται. Όπως σημειώνει στο insider.gr η κ. Λίλα Λάππα, υπεύθυνη του μεσιτικού γραφείου Κolonaki LAB, που ειδικεύεται στην περιοχή του Κολωνακίου οι τιμές έχουν υποχωρήσει τα χρόνια της κρίσης κατά περισσότερο από 50%. Παρόλα ταύτα το Κολωνάκι εξακολουθεί να έχει ζήτηση μιας και πάρα πολλοί που στο παρελθόν δεν μπορούσαν να διαθέσουν τα υπέρογκα ποσά που απαιτούσαν οι ιδιοκτήτες τώρα μπορούν να βρουν πολλές ευκαιρίες. Μιλώντας για τα υπερπολυτελή διαμερίσματα του κέντρου η κυρία Λάππα σημειώνει ότι αυτά θα πρέπει να διαθέτουν κάτι το ιδιαίτερο (π.χ. θέα στην Ακρόπολη, να είναι πάνω στην πλατεία Κολωνακίου κ.α.) για να πουληθεί ιδιαίτερα στις τιμές που ζητούν πολλοί ιδιοκτήτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα διαμέρισμα-ρετιρε 484 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή των Ανακτόρων κοντά στη Ρηγίλλης το οποίο διατίθεται προς πώληση έναντι 30 εκατ. ευρώ. Το διαμέρισμα έκτου ορόφου διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και δύο WC, αυτόνομη θερμανση, τζάκι, πόρτα ασφαλείας, δύο κουζίνες και πελώριους χώρους υποδοχής. Έρχεται με δική του θέση στάθμευσης και με θέα την Ακρόπολη. Πάντως εδώ και αρκετά χρόνια το ακίνητο δεν έχει βρει αγοραστή.

Με σημαντικά χαμηλότερη τιμή, «μόλις» 17 εκατ. ευρώ διατίθεται ένα άλλο ρετιρέ επιφάνειας 460 τετραγωνικών μέτρων, αυτή την φορά στην Ηρώδου Αττικού. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα με πέντε υπνοδωμάτια έτους κατασκευή 1970.

Παραμένοντας στο Κολωνάκι επί της Ηρώδου Αττικού πωλείται ακόμη ένα οροφοδιαμέρισμα 350 τετραγωνικών μέτρων, έναντι 14 εκατ. ευρώ. Το διαμέρισμα τρίτου ορόφου διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια, δύο WC με ηλιακό θερμοσίφωνα, δορυφορική κεραία και βέβαια θέα.

Επιστρέφοντας και πάλι στη Ρηγίλλης, έναντι 11,11 εκατ. ευρώ διατίθεται διαμέρισμα τετάρτου ορόφου και επιφάνειας 452 τετραγωνικών μέτρων. Το διαμέρισμα τρίτου ορόφου διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια και δύο WC, μεγάλο γραφείο με τζάκι με θέα την Ακρόπολη, τον Εθνικό Κήπο και τον Λυκαβηττό.

Σημαντικά φθηνότερο ακίνητο μπορεί να βρεθεί στον Λυκαβηττό. Έναντι 6,1 εκατ. ευρώ πωλείται διαμέρισμα ρετιρέ έκτου ορόφου με τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και τεράστιες βεράντες με κήπο. Το διαμέρισμα ακόμη διαθέτει σαλόνι, κουζίνα, wc και στον κοινόχρηστο χώρο του συγκροτήματος που βρίσκεται το διαμέρισμα, λειτουργεί γυμναστήριο, πισίνα, spa και παιδότοπος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider