Τρία ξενοδοχεία στην Ελλάδα πούλησε η Τράπεζα Κύπρου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρία ξενοδοχεία στην Ελλάδα πούλησε η Τράπεζα Κύπρου

Τρία ξενοδοχεία αξίας 9,6 εκατ. ευρώ πούλησε η Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα. Πρόκειται για δύο ακίνητα στη Κέρκυρα και ένα στη Γλυφάδα, τα οποία είχαν περιέλθει στη κατοχή της τράπεζας από το χαρτοφυλάκιο της Λαϊκής και βρίσκονταν εδώ και αρκετό καιρό στην ειδική ιστοσελίδα πώλησης ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου.

«Η διάθεση των τριών αυτών περιουσιακών στοιχείων επιτεύχθηκε σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία στην Ελλάδα, με την τιμή πώλησής τους εντός των εκτιμήσεων της Τράπεζας», αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της. Πληροφορίες των κυπριακών ΜΜΕ αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα ακίνητα ήταν μεγάλο. Τελικά πέρασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε χέρια Ρώσων και Αιγυπτίων οι οποίοι κατέχουν αρκετά ακίνητα στην Ελλάδα.

Η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή της ότι «μέσω της στρατηγικής αυτής κίνησης, επιτυγχάνει τη μείωση του κινδύνου από την έκθεση της στην Ελλάδα, τη συρρίκνωση του κινδύνου στον ισολογισμό της καθώς επίσης και την απομόχλευση του ισολογισμού της» και προσθέτει ότι «η διαδικασία διάθεσης ακινήτων στην Ελλάδα, συνεχίζεται». Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της η Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα υπολογίζονται γύρω στα 700.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider