Άλλαξαν χέρια τα «Αστέρια» της Γλυφάδας

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλλαξαν χέρια τα «Αστέρια» της Γλυφάδας

Μια από τις πιο ιστορικές περιοχές του παραλιακού μετώπου της Αθήνας άλλαξε πρόσφατα χέρια. Τα πασίγνωστα «Αστέρια» της Γλυφάδας περιήλθαν στην κατοχή της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, σηματοδοτώντας και την πρώτη τουριστική επένδυση του ομίλου.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του insider.gr αναφέρουν ότι το deal με τον γνωστό επιχειρηματία Γιάννη Παπαθεοχάρη μετρά ημέρες και αυτό που μένει να φανεί είναι ποια ακριβώς είναι τα σχέδια αξιοποίησης του χώρου 285 στρεμμάτων.

Η διοίκηση της Grivalia Properties αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Το τελευταίο σχέδιο που είχε παρουσιάσει το 2015 ο επιχειρηματίας Γιάννης Παπαθεοχάρης για τα «Αστέρια» αφορούσε την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος με πεντάστερο ξενοδοχείο, πισίνες, βίλες, σπα και συνεδριακό χώρο 600 ατόμων.

Μάλιστα, το ακίνητο έλαβε στις αρχές του χρόνου και την σχετική άδεια από την Περιφέρεια Αττικής, παρά τις αντιδράσεις περιφερειακών συμβούλων, δημοτικών παραγόντων και κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα, τα επιχειρηματικά σχέδια προβλέπουν την ριζική ανακαίνιση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των ήδη υφιστάμενων εγκαταστάσεων του τουριστικού συγκροτήματος στα Αστέρια Γλυφάδας.

Η ιστορία των Αστεριών

Λέγεται ότι αρκετοί έλληνες επιχειρηματίες αλλά και… άραβες κροίσοι ενδιαφέρθηκαν ανά τα χρόνια για την έκταση των 285 στρεμμάτων που φιλοξένησε σε παλαιότερες δεκαετίες την αθηναϊκή ελίτ αλλά και τις κινηματογραφικές δραστηριότητες της εποχής.

Στα κατοπινά χρόνια το συγκρότημα των αρχιτεκτόνων Βασιλειάδη, Βουρεκά, Σακελλάριου, Γεωργιάδη, Δεκαβάλλα, εγκαταλείφθηκε και γέμισε αυθαίρετες κατασκευές.

Το 1998 οι εργασίες ανακαίνισης σκόνταψαν σε σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και το 1999 η έκταση πέρασε από την θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, ΑΞΕ Αστήρ, στην εταιρία Εστρέλια που ανακοίνωσε σχέδιο εκμετάλλευσης με τη δημιουργία ξενοδοχείου 850 κλινών! Εντέλει το σχέδιο απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η έκταση κατέληξε στην τότε ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων) η οποία απορροφήθηκε από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

Εντέλει ΕΤΑΔ και Εθνική το 2013 υπέγραψαν σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης μέχρι το 2042 και μετά η ΕΤΕ υπομίσθωσε την έκταση που περιλαμβάνει δύο νυχτερινά κέντρα, συγκρότημα πλαζ με τρία παραλιακά μπαρ, εστιατόριο με μπαρ και πισίνα στην εταιρία «Ναυσικά» του ομίλου Παπαθεοχάρη.

Το ακίνητο περνά πλέον στην θυγατρική της Grivalia για τον ξενοδοχειακό τομέα, την Grivalia Hospitality S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο η οποία έχει συγκεντρώσει κεφάλαια και διαθέτει ρευστότητα για να προχωρήσει σε επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider