Μείωσε τις ζημιές της η Pasal

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μείωσε τις ζημιές της η Pasal

Σημαντική μείωση ζημιών εμφάνισε στο α’ εξάμηνο του 2016, η Pasal Development A.E., καθώς περιορίστηκαν σε 2,59 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 7,05 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.

Τα λειτουργικά έσοδα παράλληλα, διαμορφώθηκαν σε 1,57 εκατ. ευρώ, έναντι 1,88 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Η αξία των ακινήτων του Ομίλου ανήλθε σε 113,5 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός σε 125,79 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά την πώληση του συνόλου των μετοχών της στην Trastor, η Pasal έχει εστιάσει στην ανάπτυξη του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου της και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου AthensHeart στον Ταύρο, εν μέσω μιας ευνοϊκότερης κατάστασης για τα εμπορικά κέντρα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

Το εμπορικό κέντρο AthensHeart εμφανίζει άνοδο 3% των πωλήσεων των καταστημάτων του, σε σχέση με το 2015, παρά την γενικότερη μείωση των λιανικών πωλήσεων και της συνεχιζόμενης ύφεσης της αγοράς.

Καταλήγοντας, η διοίκηση του Ομίλου διαβεβαιώνει ότι προωθεί, σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες, την έγκριση επιχειρηματικού πλάνου το οποίο περιλαμβάνει και τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού, ενώ στοχεύει στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που θα παρουσιαστούν στον κλάδο του real estate, κυρίως μέσω των αναδιαρθρώσεων του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών, με τη συμμετοχή και ξένων επενδυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider