Τα deals που αλλάζουν τον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα deals που αλλάζουν τον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας

Στα «σκαριά» βρίσκονται τέσσερις νέες συμφωνίες που όταν ολοκληρωθούν θα αλλάξουν ριζικά τον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας. Τόσο νέοι όσο και παραδοσιακοί ξενοδοχειακοί όμιλοι σχεδιάζουν κινήσεις στην ελληνική πρωτεύουσα ωθούμενοι από τις βελτιωμένες προοπτικές του τουριστικού κλάδου.

Με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος να προχωρούν δυνατά σημειώνοντας αύξηση 25,1% το τρίτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 και τις πληρότητες στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας να αυξάνονται κατά 5,7% ακόμη και ξενοδόχοι που τα προηγούμενα χρόνια είχαν εγκαταλείψει το κέντρο της Αθήνας ετοιμάζουν την επιστροφή τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη-Grecotel που σχεδόν τρία χρόνια μετά από την αποχώρηση του από το ξενοδοχείο King George ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος και συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως, στο Μέγαρο Καλλιμασιώτη ιδιοκτησίας του ομίλου Χυτήρογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ξενοδοχειακός όμιλος φέρεται να έχει κλείσει συμφωνία με τον Χυτήρογλου για την μίσθωση του ακινήτου αφού προηγηθεί επένδυση για την μετατροπή του νεοκλασικού κτηρίου σε ξενοδοχείο. Ο όμιλος Χυτήρογλου είχε εξασφαλίσει από τις αρχές του χρόνου άδεια για αλλαγή χρήσης του κτιρίου.

Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη-Grecotel θα αποκτήσει την τέταρτη ξενοδοχειακή του μονάδα στην Αττική μετά από το μπουτίκ ξενοδοχείο Grecotel Pallas Athena, που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών και το οποίο είχε ξεκινήσει την λειτουργία του στις αρχές του 2014.

Μένοντας στην περιοχή του Συντάγματος και στην οδό Μητροπόλεως, σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων θα μετατραπεί και το κτήριο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που στέγαζε το υπουργείο Παιδείας. Το ακίνητο εκμισθώθηκε σε εταιρεία που συμμετέχουν ο ξενοδοχειακός όμιλος Ηλέκτρα και η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο Athens Gate. Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου 5 αστέρων θα φθάσει σε 220 δωμάτια ενώ μεταξύ άλλων θα διαθέτει πισίνα, εστιατόριο, κέντρο ευεξίας και συνεδριακό χώρο.

Προχωρώντας προς Κολωνάκι, ένα ακόμη ακίνητο της εκκλησίας έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της αγοράς. Ο λόγος για το κτήριο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επί της οδού Βαλαρωρίτου που στέγαζε το ξενοδοχείο Athens Lycabettus Hotel. Ο διαγωνισμός για την μίσθωση του ακινήτου τρέχει αυτό το διάστημα προκαλώντας έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον με τουλάχιστον 14 επενδυτές να έχουν υποβάλλει προσφορές.

Νέα «πνοή» αποκτά και η Ομόνοια, με την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου που στέγαζε το Fashion House Hotel. Το κτήριο, ιδιοκτησίας του Γηροκομείου Αθηνών, εκμισθώθηκε για 40 χρόνια από τον ξενοδοχειακό όμιλο Mage hotels and Resorts και στόχος σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εκμισθώτριας είναι να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο 4 αστέρων μέσα στο 2016. Παράλληλα, ο όμιλος βρίσκεται πολύ κοντά στη μακροχρόνια ενοικίαση ενός ακόμη ξενοδοχείου, δυναμικότητας 170 δωματίων, στην ίδια περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider