Το Ελληνικό αλλάζει ριζικά τα Νότια Προάστια

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ελληνικό αλλάζει ριζικά τα Νότια Προάστια

Σημαντική «ανάσα» στην αγορά real estate των νοτίων προαστίων αναμένεται να δώσει η αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Έργο το οποίο ήδη συγκεντρώνει την προσοχή μεγάλων ομίλου του εξωτερικού. Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων να κρατούν μικρό καλάθι καθώς οι θετικές επιπτώσεις του έργου θα φανούν με τον… καιρό

Αναμφίβολα με τον καιρό και όσο προχωράει το έργο οι τιμές των ακινήτων στους τρεις δήμους (Γλυφάδα, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Άλιμος) θα αυξάνονται, εκτιμά μεσίτης που δραστηριοποιείται στην περιοχή σημειώνοντας πως ήδη υπάρχουν και οι… βιαστικοί. «Έχω πελάτισσα με ακίνητο δίπλα στο χώρο του αεροδρομίου που μου είπε ότι θα αυξήσει 20% την τιμή με το που υπογραφεί η συμφωνία», σημειώνει.

Ο ίδιος θεωρεί ότι ουσιαστική διαφορά στις αξίες θα αρχίσει να φαίνεται μετά από 8 με 10 χρόνια και αφού έχει προχωρήσει η κατασκευή σημαντικού μέρους του έργου. Αρχικά θα επηρεάζονται οι περιοχές που βρίσκονται περιμετρικά του πρώην αεροδρομίου, όπως το κάτω Ελληνικό, η περιοχή του Γκόλφ Γλυφάδας και η περιοχή εκατέρωθεν της Λεωφόρου Αίμου.

Έντονο το ενδιαφέρον των επενδυτών

«Το ελληνικό αποτελεί ένα από μεγαλύτερα real estate έργα μικτής χρήσης στην Ευρώπη το οποίο αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την κτηματαγορά της Αθήνας και των νοτίων προαστίων», σημειώνει στο insider.gr o κ. Θωμάς Ζιώγας, Senior Partner της εταιρείας συμβούλων επαγγελματικών ακινήτων ΝΑΙ Hellas.

«Η ανάπτυξη του Ελληνικού που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο Ελλήνων όσο και διεθνών επενδυτών μπορεί να είναι η πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της υποδομής της ευρύτερης περιοχής», προσθέτει.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως έργα τέτοιας έκτασης και μεγέθους επηρεάζουν ριζικά τις γύρω περιοχές, προσελκύοντας και τρίτους επενδυτές οι οποίοι θέλουν να επωφεληθούν από τα έργα υποδομής και αναβάθμισης που υλοποιούνται λόγω της βασικής επένδυσης. Έτσι είναι σχεδόν σίγουρο ότι παράλληλα με το κυρίως έργο να αρχίσουν να… ξεφυτρώνουν και άλλα έργα στις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με τον κ. Ζιώγα, στα νότια προάστια υπάρχει μικρό απόθεμα γραφειακών χώρων, κυρίως δεύτερης κατηγορίας που συγκεντρώνεται στους άξονες των λεωφόρων Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης. «Η ανάπτυξη του επιχειρηματικού πάρκου μέσα στο Ελληνικό θα αναβαθμίσει την κτηματαγορά των επαγγελματικών ακινήτων και θα οδηγήσει τα Νότια προάστια να γίνουν σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο τόσο της πόλης όσο και της χώρας».

Στο κομμάτι της κατοικίας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ζιώγα, τα δύο οικιστικά συγκροτήματα που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Lamda Development, το Park side residential development και το Μarina residential tower θα προσθέσουν σημαντικό απόθεμα στην οικιστική αγορά των Νοτίων προαστίων και αναπόφευκτα θα επηρεάσουν τις αγοραίες αξίες στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου από την στιγμή που ανακοινώθηκε η υπογραφή του μνημονίου κατανόησης με το ΤΑΙΠΕΔ έχει δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα από επενδυτικούς φορείς του εξωτερικού που ζητούν να ενημερωθούν για το έργο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider