ΙΟΝ: Παραγωγή σοκολάτας με «γλύκα» εταιρικής ευθύνης

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΙΟΝ: Παραγωγή σοκολάτας με «γλύκα» εταιρικής ευθύνης

Η αγάπη για τη σοκολάτα είναι κάτι σαν «κοινό μυστικό». Άλλοι την απολαμβάνουν φανερά και άλλοι κρυφά (ίσως σε μια νυχτερινή επιδρομή στο ψυγείο...). Η προτίμηση του καταναλωτικού κοινού για κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις είναι επίσης δεδομένη. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Cone Communications CSR, το 89% των καταναλωτών θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν μια μάρκα και να στραφούν σε μια άλλη, η οποία υποστηρίζει έναν καλό σκοπό.

Ποιός μπορεί να είναι ο καλός σκοπός; Πρωτίστως η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΙΟΝ σε σχετική ημερίδα για τη Βιοοικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, παρουσίασε το πλήρες σύστημα Περιβαλλοντικής διαχείρισης που διαθέτει και το οποίο εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της για την Εταιρική Υπευθυνότητα. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται και πιστοποιείται κατά το πρότυπο ISO 14001, εδώ και 12 χρόνια. Αφορά στη διαχείριση αποβλήτων, εκπομπών ρύπων και στην ανάπτυξη στρατηγικών μείωσης κατανάλωσης φυσικών πόρων με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σημαντική βελτίωση παρατηρήθηκε σε πολλαπλούς τομείς στο διάστημα 2009 με 2017, όπως 40% μείωση ηλεκτρικής ενέργειας, 50% μείωση φυσικού αερίου, δραστική μείωση αποβλήτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ και 55% μείωση κατανάλωσης νερού. Στην παρουσίαση έγινε αναλυτική αναφορά για τις πολιτικές επίτευξης των παραπάνω στόχων.

Όλες αυτές οι επιτεύξεις είναι αποτέλεσμα των διαφόρων συστημάτων διαχείρισης που εφαρμόζονται με συνέπεια και σχεδιασμό και αποτελούν έναν πολύ βασικό πυλώνα της Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΙΟΝ που σχετίζεται με το φυσικό περιβάλλον, διασφαλίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, η εταιρεία θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας.

Διπλή Προσφορά Ζωής και Αγάπης από τους εργαζόμενους της ΙΟΝ

Σημειώνοντας τη μεγαλύτερη προσέλευση των τελευταίων ετών, η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ Α.Ε. πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες δύο Προγράμματα Εθελοντικής Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς για τους εργαζομένους της, που σχετίζονται άμεσα με τον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Τα προγράμματα εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργοποίησης της εταιρείας στην Εταιρική Υπευθυνότητα με άξονα τον Εθελοντισμό και την Κοινωνική Πολιτική και υπογραμμίζουν την ευαισθησία και σταθερή δέσμευσή της στη στήριξη και ευημερία των εργαζομένων.

Το ένα πρόγραμμα αφορά την εθελοντική αιμοδοσία και αποτελεί θεσμό για την ΙΟΝ, καθώς πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1974 - τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Ελπίς». Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την εκδήλωση ενημέρωσης για τη σημασία της μεταμόσχευσης, της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών και την εγγραφή εθελοντών δοτών που έγινε για πρώτη φορά και σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - ΕΛΠΙΔΑ.

Το ενδιαφέρον ήταν έκδηλο και η ανταπόκριση του προσωπικού μεγάλη, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 200 μονάδες αίματος τόσο στην έδρα της εταιρείας στην οδό Πειραιώς όσο και στην παραγωγική μονάδα στο Μαρκόπουλο, στη Θεσσαλονίκη και στην Άρτα και να εγγραφούν περισσότεροι από 150 εθελοντές δότες εργαζόμενοι, καθώς και άτομα του άμεσου οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Οι εθελοντικές αυτές δράσεις οργανώνονται και υλοποιούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία της εταιρείας, που φροντίζει για την ψυχολογική και σωματική υγεία των εργαζομένων παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη και υλοποιώντας προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής που αφορούν την εκπαίδευση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας, πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών και ατυχημάτων, οικονομικών ενισχύσεων και στήριξης εργαζόμενων μητέρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider