Αυτά που δεν θα ξεχάσουμε από τα Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά που δεν θα ξεχάσουμε από τα Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Ακούγοντας το όνομα «Κωνσταντινίδης» το πρώτο που σκέφτονται πολλοί Έλληνες οι που είναι λάτρεις των γλυκών απολαύσεων μάλλον είναι ένα μιλφέιγ το οποίο μάλιστα ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια τους. Κάποιοι πιο ψαγμένοι ίσως να θυμηθούν και τα προφιτερόλ και την σοκολατίνα bitter....

Το γνωστό ζαχαροπλαστείο όμως είναι πολλά περισσότερα. Η ιστορία του ξεκινά το το 1920, όταν ένας Μικρασιάτης δάσκαλος αποφάσιζε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική. Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντινίδης ξεκίνησε πρώτος να δημιουργεί γλυκίσματα και τρείς γενιές αργότερα, οι απόγονοί του συνεχίζουν να προσφέρουν γλύκα στους Έλληνες. Τα πρώτα γλυκά του Κωνσταντινίδη «στεγάστηκαν» σε μια παράγκα στη Λάρισα.

Σήμερα έχει ανοίξει 21 καταστήματα στα οποία διατίθενται πάνω από 100 προϊόντα ενώ η εταιρεία απασχολεί περί τους 300 εργαζομένους. Οι περισσότεροι πελάτες αυτών των ζαχαροπλαστείων σίγουρα έχουν δει τα γνωστά βανάκια εποχής τα οποία είναι παρκαρισμένα έξω από τα καταστήματα ή τους ζαχαροπλάστες με τα εντυπωσιακά καπέλα οι οποίοι δημιουργούν μπροστά στα μάτια τους.

Η φιλοσοφία της επιχείρησης βασίζεται στην ικανοποίηση όλων των αισθήσεων, ακολουθούν τη μικρασιατική παράδοση και επιμένουν στο «αυθεντικό». Με βάση αυτή η λογική από το 2009 έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα καταστήματα πιάνο με ουρά με βιρτουόζους σολίστες οι οποίοι παίζουν ζωντανή μουσική.

Η εταιρεία έχει λάβει το πρώτο Πανευρωπαϊκό Βραβείο Παγωτού και το Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Παγωτού αλλά αυτό που την κάνει τελικά να ξεχωρίζει είναι το χαμηλό της προφίλ και δράσεις οι οποίες εντάσσονται σε μια στρατηγική εταιρικής ευθύνης ουσίας.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η απόφαση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου των ζαχαροπλαστείων, Γρηγορίου Κωνσταντινίδη να προσφέρει κάθε μήνα 500 ευρώ ως σύνταξη στην οικογένεια του σμηναγού Γιώργο Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον Απρίλιο μετά την πτώση του μοιραίου mirage, και η δέσμευσή του να καλύψει τα έξοδα των σπουδών των παιδιών του σμηναγού ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Κωνσταντινίδης με μια χαρακτηριστική ανάρτηση:

«Αντί μνημοσύνου...



Επειδή το κράτος είναι ανάλγητο έως ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ και μάλιστα εχθρικό και ταυτοχρόνως βλάσφημο σε ΚΑΘΕ τι ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΟΡΘΟΔΟΞΟ θέλω να φύγω από τα λόγια τις ευχές και τα κροκοδείλια δάκρυα περνώντας αμέσως στην πράξη και να δηλώσω δημοσίως πως η οικογένεια του αδικοχαμένου ΑΕΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΥ.

Θα λαμβάνει από την εταιρεία μας κάθε αρχή του μηνός 500€ ως σύνταξη. Επίσης δεσμεύομαι να καλύψω τα έξοδα των σπουδών των παιδιών του, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αετό μας...

Ὁ θεός ας αναπαύσει τη γενναία του ψυχή και ας απαλύνει τον πόνο των οικείων του.... ΑΘΑΝΑΤΟΣ!».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider