Κολέγιο μπλοκάρει το εκπαιδευτικό υλικό σε όσους καθυστερούν να πληρώσουν

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κολέγιο μπλοκάρει το εκπαιδευτικό υλικό σε όσους καθυστερούν να πληρώσουν

Την πρόσβαση στην πλατφόρμα με το εκπαιδευτικό υλικό κόβει κολέγιο της Αθήνας σε περίπτωση που οι φοιτητές καθυστερήσουν λίγες ημέρες την πληρωμή. Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών που έγιναν στο insider.gr, το κολέγιο «Mediterranean College» του ομίλου «Ξυνή», σε περιπτώσεις καθυστέρησης πληρωμής μιας εβδομάδας ή δεκαπέντε ημερών, οι φοιτητές βρίσκονται αντιμέτωποι με απαγόρευση της πρόσβασης στην πλατφόρμα που χρησιμοποιούν για τα μαθήματα, τη μελέτη και τις εργασίες. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι φοιτητές, με την καθυστέρηση πληρωμής δέκα ημερών κόβεται η πρόσβαση, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η γραμματεία του κολεγίου, η οποία ανέφερε οτι υπάρχει σχετικός κανονισμός και ότι έτσι λειτουργεί το σύστημα.

Το insider.gr επικοινώνησε με τη Γενική Διευθύντρια του κολεγίου, κα Κατερίνα Ξυνή προκειμένου να διακριβωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες. Όπως ανέφερε η κα Ξυνή, οι συμβάσεις που υπογράφουν οι πελάτες του κολεγίου περιέχουν μια σειρά από όρους. Ένας από τους όρους είναι και η άρση της πρόσβασης σε υπηρεσίες αν υπάρχει οικονομική οφειλή και δεν έχει διακανονιστεί. Η κα Ξυνή ανέφερε ότι το κολέγιο είναι ανοιχτό σε διακανονισμούς και ρυθμίσεις οφειλών των φοιτητών όταν οι ίδιοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

«Οι κανονισμοί αναφέρονται ξεκάθαρα και υπάρχει σχετική αναφορά ότι σταματάει η παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών όταν υπάρχει οικονομική οφειλή», ανέφερε η κα Ξυνή, η οποία ωστόσο σημείωσε ότι η διακοπή της πρόσβασης δεν γίνεται την αμέσως επόμενη ημέρα από τη λήξη της προθεσμίας που έχουν για να πληρώσουν οι φοιτητές.

Σημειώνεται ότι κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει δικαίωμα να χαράσσει τη δική του πολιτική. Αντίστοιχες προβλέψεις υπάρχουν και σε επί πληρωμή προγράμματα (μεταπτυχιακά κλπ) δημόσιων η ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με πιο συνήθη τρόπο πίεσης για εξόφληση οφειλών να μην επιτρέπεται η συμμετοχή σε εξετάσεις ή η ορκωμοσία, κάτι το οποίο βέβαια αφήνει πάρα πολλά περιθώρια στους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με λιγότερο άγχος καθώς πρόκειται για παρατάσεις εξόφλησης οικονομικών οφειλών, οι οποίες μπορεί να είναι πολύμηνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider