Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των κατοίκων των πληγέντων περιοχών της Δυτικής Αττικής από τη θεομηνία ανακοίνωσαν αλυσίδες σουπερμάρκετ και εταιρείες.

Συγκεκριμένα, 500.000 ευρώ σε τρόφιμα προσφέρει η ΑΒ Βασιλόπουλος έως το τέλος του έτους στα νοικοκυριά που έχουν πληγεί στην περιοχή της Μάνδρας, Αττικής.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος αναφέρει ότι σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές, αναλαμβάνει πρωτοβουλία έμπρακτης στήριξης των ανθρώπων που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, η ΑΒ Βασιλόπουλος, προχωρά άμεσα στην υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης για όλους τους εργαζομένους στις εγκαταστάσεις της στην Μάνδρα και ιδιαίτερα για όσους εργαζομένους κατοικούν στην περιοχή κι έχουν πληγεί.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, δραστηριοποιείται περισσότερα από 22 χρόνια στην Μάνδρα, Αττικής με ένα Κέντρο Διανομής που περιλαμβάνει τρεις από τις μεγαλύτερες αποθήκες του δικτύου της πανελλαδικά και απασχολεί περισσότερους από 400 κατοίκους της περιοχής.

Από την πλευρά της η Lidl, ανακοίνωσε ότι προχωρά αμέσως σε έκπτωση 20% σε όλα τα προϊόντα της από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου στα καταστήματα των πληγεισών περιοχών: κατάστημα Ελευσίνας (Εθνικής Αντιστάσεως, Πλάτωνος 1 Αριστοτέλους, Ασπρόπυργου (Φυλής και Θρασυβούλου 1) και Μεγάρων (42ο χλμ Παλαιάς Οδού Αθηνών – Κορίνθου).

Επιπλέον αναφέρει ότι λαμβάνει κάθε εφικτό μέτρο, ώστε να διευκολύνει και να στηρίξει τους συμπολίτες μας. Για το λόγο αυτό, σε συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές Μάνδρας και Μεγαρέων, προωθεί εντός της ημέρας ποσότητες εμφιαλωμένου νερού για την κάλυψη άμεσων αναγκών.

Επίσης, τη διάθεση 5.000 λίτρων εμφιαλωμένου νερού "ΙΟΛΗ" στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Συγκεκριμένα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, έχοντας λάβει γνώση του οξύτατου προβλήματος υδροδότησης στις περιοχές της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, παρέδωσε σήμερα 5.000 λίτρα εμφιαλωμένο νερό ΙΟΛΗ στο Δήμο Νέας Περάμου, για να διανεμηθούν στους κατοίκους που έχουν ανάγκη.

Η κίνηση αυτή είναι ένα πρώτο βήμα ανταπόκρισης στις ανάγκες των πληγέντων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξετάζει περαιτέρω δράσεις και βρίσκεται στη διάθεση της Πολιτείας, για οποιασδήποτε περαιτέρω ενίσχυση χρειαστεί στην αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που βιώνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής.

Πρωτοβουλίες για τους πληγέντες έχουν ανακοινώσει και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως η Cosmote που προσφέρει δωρεαν χρόνο ομιλίας αλλά και η Wind. Aπό την πλευρά της η Nova ανακοίνωσε ότι έχει θέσει τις τεχνικές της υπηρεσίες σε πλήρη συναγερμό ώστε να περιορίσουν τις συνέπειες στη δυσλειτουργία των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της (σταθερή τηλεφωνία και internet) λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Tέλος, η Cyta Ηellas ανακοίνωσε τον μηδενισμό όλων των λογαριασμών σταθερής και κινητής, δωρεάν χρόνο ομιλίας και αναστολή όλων των διαδικασιών φραγής για τους πληγέντες.