Πώς θα οργανώσετε το ιδανικό business lunch

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα οργανώσετε το ιδανικό business lunch

Τι θα μπορούσε να κάνει περισσότερο ευχάριστη μία επαγγελματική συνάντηση από το συνδυασμό ενός υπέροχου χώρου, μίας εξαιρετικής λίστας κρασιών, επιλογών μόνο γευστικών και ευπαρουσίαστων πιάτων και μιας χαλαρής περιρρέουσας ατμόσφαιρας; Εκτός από τα βασικά στοιχεία ενός εστιατορίου που θα φιλοξενήσει ένα business lunch, υπάρχουν και οι μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να το κάνουν ακόμη καλύτερο.

Η επιλογή εστιατορίου για business lunch μπορεί να βοηθήσει στο κλείσιμο μιας συμφωνίας ή και να την καταστρέψει. Οι σωστές επιλογές του οικοδεσπότη έχουν ψυχολογική προέκταση στις αποφάσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν. Και ο χώρος συνάντησης και το μενού είναι παράγοντες στους οποίους θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και όχι να κάνουμε τυχαίες επιλογές.

Εμείς πήγαμε στο Chefi, το ιδανικό μέρος για ένα bussiness lunch ή για ένα επαγγελματικό event και βγάλαμε το πόρισμα.

Αυτές είναι μερικές από τις παραμέτρους, τις οποίες θα πρέπει να ελέγξετε σοβαρά, προκειμένου να να δώσετε την καλύτερη εντύπωση στο εστιατόριο που θα φιλοξενήσετε μέλλοντες ή νυν συνεργάτες σας.

1 Ευπαρουσίαστα και γευστικά πιάτα

Η επιλογή της κουζίνας είναι δύσκολη. Ένα εστιατόριο με ελληνικά πιάτα και διεθνείς πινελιές, με σωστές ισορροπίες και παιχνιδιάρικες γεύσεις (βλ. Chefi) είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Το μενού θα πρέπει επίσης να δίνει επιλογές για ψάρι, το οποίο θεωρείται το καλύτερο πιάτο για ένα business lunch, καθώς δεν βαραίνει το στομάχι και δεν προκαλεί νύστα. Ζυμαρικά και κόκκινο κρέας με αρκετό λίπος για κυρίως δεν συστήνονται. Επίσης, το φαγητό θα πρέπει να είναι εύγευστο, αλλά χωρίς έντονα υλικά τα οποία θα μυρίζουν στον χώρο, όπως για παράδειγμα το έντονο σκόρδο.

2 Εξαιρετικό σέρβις

Το σέρβις σε αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι άμεσο, πρόσχαρο και πάνω από όλα διακριτικό και καθόλου φλύαρο. Θα πρέπει δηλαδή να βρείτε ένα χώρο που το σέρβις θα είναι εκπαιδευμένο να κοιτάζει με την άκρη του ματιού του όταν χρειαστείτε κάτι και να μην διακόπτει τις συζητήσεις για να ρωτήσει οτιδήποτε θεωρεί απαραίτητο ή σημαντικό.

3 Χώρος και ατμόσφαιρα

Είτε είναι βραδινό, είτε μεσημεριανό, καλό θα είναι να επιλέξετε ένα χώρο που θα μπορείτε να συζητήσετε άνετα, και να μην είναι το ένα τραπέζι κολλημένο στο άλλο. Η ιδιωτικότητα του χώρου είναι πολύ σημαντική. Ακόμη καλύτερα είναι να υπάρχει ειδικός χώρος για την εκδήλωση ή τις συζητήσεις που θα σερβίρεται καφές ή κρασί και αμέσως μετά να μεταφέρετε ο κόσμος σε στρωμένο τραπέζι.

4 Ευελιξία

Πέρα από το βασικό μενού του εστιατορίου, καλό θα ήταν να συζητήσετε με τους υπευθύνους και να δείτε είτε την ευελιξία, είτε τη διάθεσή τους να δημιουργήσουν ένα μενού προσαρμοσμένο στα μέτρα σας. Και γαστρονομικά και οικονομικά. Επίσης, αν πρόκειται για μεγάλη εκδήλωση και θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα, καλό θα είναι το εστιατόριο να μπορεί να προσφέρει είτε fingerfood, είτε μπουφέ για άμεση εξυπηρέτηση. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα τα business brunches είναι η τελευταία λέξη της μόδας στον επιχειρηματικό κλάδο.

5 Τοποθεσία και πάρκινγκ

Το σημείο που βρίσκεται το εστιατόριο θα πρέπει να διαθέτει χώρο για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα των προσκεκλημένων σας. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητο εάν γνωρίζουμε ότι η περιοχή είναι από τις «εύκολες» για τα αυτοκίνητα. Επίσης, περιοχές όπως το Χαλάνδρι που βρίσκονται τα περισσότερα γραφεία εταιρειών και πολυεθνικών στην Αττική, αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς.

Chefi The Restaurant: Περικλέους 31, Χαλάνδρι.

Πληροφορίες στο chefi.gr, στο [email protected] και στο τηλ. 210 6815 774.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider