«Πάτο» πιάνουν οι ΜΚΟ στην Κοινωνική Ευθύνη

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πάτο» πιάνουν οι ΜΚΟ στην Κοινωνική Ευθύνη

Στις πρώτες θέσεις της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πολίτες για την Κοινωνική Ευθύνη που επιδεικνύουν οι οργανισμοί βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Εκκλησία και τα πανεπιστήμια, ενώ ιδιαίτερα κακή εικόνα έχουν οι πολίτες για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις των οποίων η κατάταξη βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τις δημοσκοπήσει (οι οποίες έχουν από τις χειρότερες κατατάξεις).

Αυτό ήταν ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας που παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος, της MRD Hellas κατά το 4ο Πανόραμα Δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας που διοργανώνεται σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μαύρος όσον αφορά στις επιχειρήσεις, το 72% των Ελλήνων πολιτών επιδεικνύει τιμωρητική διάθεση στις εταιρείες που δεν εφαρμόζουν δράσεις ΕΚΕ, ενώ για το 2016 τα ηνία στις δράσεις κατείχαν οι αλυσίδες σουπερμάρκετ (Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, LDL, Μασσούτης) και δευτερευόντως οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα τόνισε ότι οι πολίτες ενημερώνονται για τις δράσεις ΕΚΕ των εταιρειών πρωτίστως μέσω των social media, ενώ αναφερόμενος στις πρακτικές των επιχειρήσεων σημείωσε ότι πρέπει να δίνουν σημασία, μεταξύ άλλων, εκτός από την τιμή και στις προσφορές των προϊόντων και υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider