Κασκόλ και τρόφιμα για τους άστεγους στο ΑΠΘ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κασκόλ και τρόφιμα για τους άστεγους στο ΑΠΘ

Την κοινωνική δράση «Μαζεύουμε κασκόλ και τρόφιμα για τους άστεγους στο ΑΠΘ» διοργανώνουν την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, η μη κυβερνητική οργάνωση ethelon σε συνεργασία με τις ΜΚΟ iSea, Lions και Knit2lead.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου) θέλοντας να προωθήσουμε τον εθελοντισμό και να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, θα συλλέξουμε κασκόλ και τρόφιμα με σκοπό να τα δώσουμε στους άστεγους της πόλης» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9» η υπεύθυνη εθελοντών της ethelon, Σήλια Σοφιανού.

Η ομάδα της ethelon Θεσσαλονίκης συνεργάζεται για την υλοποίηση της δράσης με την ΜΚΟ iSea (Εταιρία για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων), την εθελοντική ομάδα Lions και με το δίκτυο Knit2lead, που διδάσκει σε ομάδες γυναικών να ράβουν τα δικά τους ρούχα, εξήγησε η κ. Σοφιανού.

Τα μέλη της ethelon θα βρίσκονται στην κεντρική είσοδο της Φοιτητικής Λέσχης και στο κυλικείο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου από τις 12.30 έως τις 16:00, σε μία δράση αλληλεγγύης και στήριξης όσων έχουν ανάγκη τις κρύες μέρες του χειμώνα και θα παραλαμβάνουν κασκόλ και τρόφιμα.

Η ομάδα Knit2lead από τις 15:00 έως τις 16:00 στον ίδιο χώρο θα δείξει τον τρόπο κατασκευής κασκόλ από μπλούζες.

Η οργάνωση ethelon δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των μη κυβερνητικών οργανώσεων Volunteers4Greece και GloVo-Global Volunteer Platform με στόχο την προώθηση του εθελοντισμού.

Στην Αθήνα η οργάνωση λειτουργεί από το 2012 και στη Θεσσαλονίκη από το 2015.

Η δράση «Μαζεύουμε κασκόλ και τρόφιμα για τους άστεγους στο ΑΠΘ» είναι η πρώτη που διοργανώνει η ethelon Θεσσαλονίκης σε συνεργασία και με άλλες ΜΚΟ της πόλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.