Oracle: 1,4 δισ. δολάρια για την ψηφιακή εκπαίδευση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Oracle: 1,4 δισ. δολάρια για την ψηφιακή εκπαίδευση

Την πρωτοβουλία «Digital Skills and Jobs Coalition», μία συνεργασία πολλών φορέων και οργανισμών, με σκοπό την ενίσχυση της επάρκειας γνώσεων στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών (CS) και της σύνταξης κώδικα προγραμματισμού σε όλα τα επίπεδα της ροής προσωπικού στην Ευρώπη, παρουσίασαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο οργανισμός DIGITALEUROPE.

Σε συνδυασμό με αυτήν την πρωτοβουλία, η Oracle ανακοίνωσε μία τριετή επένδυση συνολικού ύψους 1,4 δισ. δολαρίων σε άμεση και σε είδος υποστήριξη για την εκπαίδευση στην επιστήμη των υπολογιστών σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης ετήσιας επένδυσης της Oracle, που ανέρχεται στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ψηφιακής μόρφωσης, παγκοσμίως.

Σχεδόν 1.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ε.Ε. συνεργάζονται αυτήν τη στιγμή με το Oracle Academy, το κορυφαίο, φιλανθρωπικού χαρακτήρα πρόγραμμα της Oracle για τον τομέα της εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα φέρνει σχεδόν 3,1 εκατομμύρια σπουδαστές σε 110 χώρες, πιο κοντά στην εκπαίδευση της επιστήμης των υπολογιστών. Στο πλαίσιο της δέσμευσης που ανακοινώθηκε σήμερα, το Oracle Academy σκοπεύει να επιμορφώσει 1.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς στην Ε.Ε. σε αντικείμενα της επιστήμης υπολογιστών, της Java και των βάσεων δεδομένων, καθώς και να προσεγγίσει σπουδαστές μέσα από 1.000 επιπλέον εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ε.Ε. μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο γενικός διευθυντής της DIGITALEUROPE, Τζων Χίγγινς, δήλωσε σχετικά: «Οι επαγγελματίες που διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες, έχουν κρίσιμο ρόλο για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και τις δυνατότητές της για καινοτομία. Μέσα στα δέκα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι η ζήτηση για εργαζόμενους με δεξιότητες στην επιστήμη των υπολογιστών και στη σύνταξη κώδικα, αυξάνεται κατά 4% ετησίως. Οι προσπάθειες της Oracle να φέρει την επιστήμη των υπολογιστών στις τάξεις των σχολείων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συνεισφέρουν στην ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας μας».

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της Oracle Academy, Άλισον Μίλερ, ανέφερε πως «στην Oracle, προσπαθούμε με ενθουσιασμό να εμπνεύσουμε και να προσελκύσουμε σπουδαστές στην επιστήμη των υπολογιστών. Νωρίτερα εφέτος, η Oracle προχώρησε σε σημαντικές δεσμεύσεις όσον αφορά στις πρωτοβουλίες CS for All και Let Girls Learn του Λευκού Οίκου. Η σημερινή ανακοίνωση, έρχεται ως συνέχιση των προσπαθειών για προώθηση της ψηφιακής εκπαίδευσης και αύξηση της ποικιλότητας στα τεχνολογικά πεδία παγκοσμίως».

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «μέσα στα τρία επόμενα χρόνια, το Oracle Academy θα αναπτύξει πρωτοβουλίες και προγράμματα, όπως τα ακόλουθα:

* Πρόσκληση σε εθνικούς οργανισμούς από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. για συνεργασία με το Oracle Academy όσον αφορά στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και σπουδαστών στην επιστήμη των υπολογιστών.

* Νέο εκπαιδευτικό υλικό για τις αναδυόμενες τεχνολογίες στην ανώτατη εκπαίδευση.

* Προσαρμογή ολόκληρου του εκπαιδευτικού προγράμματος του Oracle Academy, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων (EQF).

Η δέσμευση που ανακοινώθηκε σήμερα, αποτελεί προέκταση μίας προσπάθειας της Oracle από το 2013, με την οποία ενισχύθηκαν και επιμορφώθηκαν 1.246 εκπαιδευτικοί στην ΕΕ, ώστε να διδάξουν αντικείμενα της επιστήμης των υπολογιστών - ενώ εντάχθηκαν επιπλέον 203 εκπαιδευτικά ιδρύματα της ΕΕ στο Oracle Academy».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.