Η Nestlé Ελλάς ξεχωρίζει για την εξαγωγική της δραστηριότητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nestlé Ελλάς ξεχωρίζει για την εξαγωγική της δραστηριότητα

Η Nestlé Ελλάς, μέλος της ελληνικής οικογένειας πάνω από 100 χρόνια, βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνάντησης Επιχειρηματικής Αριστείας «Active Greece 2016», ως μια από τις πλέον δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς μετέφερε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα διαθέτει υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις, στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Γιάννης Δρούζας, Υπεύθυνος Εξαγωγών Nestlé Ελλάς, δήλωσε σχετικά: «Η διάκριση αυτή είναι για μας ιδιαίτερα σημαντική, κι αυτό γιατί η εξαγωγική δραστηριότητα είναι ένα πολύ δυναμικό κομμάτι της Nestlé Ελλάς. Οι ποσότητες που εξάγουμε σε 24 χώρες αντιστοιχούν στο 10% του συνολικού ετήσιου τζίρου μας, ένα ποσοστό εξαιρετικά σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια καθιστούν την ανάπτυξη νέων αγορών ακόμη πιο αναγκαία». Και συνέχισε τονίζοντας: «Πέρα από την εμπορική διάσταση, έχουμε την τιμή και την ευθύνη να διαχειριζόμαστε κάποιες από τις πιο αγαπημένες μάρκες των Ελλήνων, όπως ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος και το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή. Επιπλέον, ο Nescafé Frappé αποτελεί την ελληνική «πατέντα» που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Αυτοί είναι οι αγαπημένοι σύνδεσμοι που μας φέρνουν σε επαφή με τις ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως και αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος να είμαστε περήφανοι και να απολαμβάνουμε κάθε μέρα τη δουλειά μας».

Σχετικά με τη Nestlé

Το 1866 ο Henri Nestlé δημιούργησε την πρώτη βρεφική τροφή ανταποκρινόμενος σε μια υπαρκτή κοινωνική ανάγκη. Σήμερα, η Nestlé είναι η κορυφαία εταιρεία Διατροφής, Υγείας και Ευεξίας, με παρουσία σε 197 χώρες, λειτουργεί 442 εργοστάσια σε 86 χώρες και απασχολεί 339.000 εργαζόμενους.

Στην Ελλάδα, η Nestlé έχει παρουσία πάνω από 100 χρόνια. Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της εταιρείας είναι η λειτουργία εργοστασίου γάλακτος στο Πλατύ Ημαθίας το 1975, η ενσωμάτωση στον όμιλο Nestlè της Λουμίδης Α.Ε. το 1987, της Κορπή ΑΒΕΕ το 1993, καθώς και η εξαγορά της Δέλτα Παγωτού το 2006. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 10 σημεία δραστηριότητας στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων τρία εργοστάσια, κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι Αττικής και γραφεία στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Η Nestlé Ελλάς απασχολεί περίπου 1.000 μόνιμους εργαζομένους. Εκτός από τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά, η Nestlé Ελλάς εξάγει ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή στην Γερμανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ αλλά και τις πασίγνωστες διεθνείς μάρκες της στην Κύπρο, την Αλβανία, την Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και αλλού. Η Nestlé Ελλάς ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» είναι ο τρόπος της Nestlé για να δείξει έμπρακτα ότι φροντίζει με πάθος και ευθύνη για τη Διατροφή, Υγεία και Ευεξία της ελληνικής οικογένειας, προσφέροντας τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα της σε μοναδικές τιμές και επενδύοντας στην έρευνα και τεχνολογία, ώστε να βελτιώνει συνεχώς της συνταγές της, σύμφωνα με τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών. Παράλληλα, με το πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης Παιδιά Όλο Υγεία έχει αγγίξει μέχρι σήμερα περισσότερους από 100.000 μαθητές, ενώ με την πρωτοβουλία για τη νεανική απασχόληση Nestlé needs YOUth δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης για περισσότερους από 500 νέους κάτω των 30 μέχρι το 2016 στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Όμιλο Nestlé, επισκεφθείτε http://www.nestle.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Nestlé, επισκεφθείτε το www.nestle.gr

Για συμβουλές για τη διατροφή, την υγεία και την ευεξία όλης της οικογένειας, καθώς και το Πρόγραμμα Επιβράβευσης ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, επισκεφθείτε το www.nestlenoiazomai.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider