Κύπρος: 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο στις 4 Δεκεμβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κύπρος: 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο στις 4 Δεκεμβρίου

Το Ενεργειακό Συμπόσιο για 6η συνεχή χρόνια ενημερώνει και δίνει απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα που αφορούν το ενεργειακό μέλλον της Κύπρου. Μέσα από τις εισηγήσεις, τους προβληματισμούς, την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και τα ετήσια πορίσματα του, το Ενεργειακό Συμπόσιο καθιερώθηκε ως η σημαντικότερη σύναξη για τα ενεργειακά δρώμενα της Κύπρου. Με την καθεχρονική συμμετοχή ανώτατων αξιωματούχων της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΗΠΑ, Ισραήλ, Αιγύπτου κ.ά.), αλλά και ακαδημαϊκών, τεχνοκρατών και εκπροσώπων διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών, δίνει το στίγμα του ενεργειακού ταξιδιού της χώρας μας και χαράσσει την πορεία των επόμενων κινήσεων μας.

Η τεράστια προβολή που τυγχάνει από όλα τα ΜΜΕ της Κύπρου, της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, μεταφέρει με ξεκάθαρο τρόπο τα μηνύματα που αφορούν τα ενεργειακά θέματα της Κύπρου. Όσοι παρακολούθησαν τις προηγούμενες εργασίες του Ενεργειακού Συμποσίου, που οργανώνουν από κοινού το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η FMW Financial Media Way, δηλώνουν ότι αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς για τα ενεργειακά δρώμενα της Κύπρου.

Φέτος, λόγω των σοβαρών εξελίξεων στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου, το Ενεργειακό Συμπόσιο αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως:

• Οι γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή μας.

• Τα επόμενα βήματα της Κύπρου στον τομέα της έρευνας και της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων.

• Η ενεργειακή συνεργασία των κρατών της περιοχής.

• Οι επενδύσεις ενεργειακών εταιρειών στη ΝΑ Μεσόγειο τόσο στους υδρογονάνθρακες όσο και στον ηλεκτρισμό.

• Ο σχεδιασμός αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Μεσόγειο στην Ευρώπη.

• Η αξιοποίηση του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

• Οι ηλεκτρικές διασυνοριακές διασυνδέσεις.

• Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού στην Κύπρο.

• Η διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Κύπρου.

• Η δημιουργία και εφαρμογή του απαραίτητου νομικού και διοικητικού πλαισίου, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην Κύπρο.

Στο επίκεντρο της θεματολογίας του Συμποσίου είναι το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, ο ηλεκτρισμός, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η Ενεργειακή Αποδοτικότητα. Στο φετινό Ενεργειακό Συμπόσιο, όπως και κάθε χρόνο έχουν προσκληθεί για να παρευρεθούν και να μιλήσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας κ Γιώργος Σταθάκης, εκπρόσωποι εταιρειών που έχουν εμπλακεί στην κυπριακή ΑΟΖ, ανώτατα στελέχη διεθνών εταιρειών ενέργειας, ακαδημαϊκοί και διακεκριμένες προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το Συμπόσιο με τίτλο "Οι Μεγάλες αποφάσεις για την ενέργεια" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία και διοργανώνεται από την Fmw financial media way και το ΙΕΝΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider