Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο λεπτού υμενίου στον κόσμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο λεπτού υμενίου στον κόσμο

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο έργο μονάδων φωτοβολταϊκών υψηλής απόδοσης στον κόσμο, το οποίο κάνει χρήση στοιχείων λεπτού υμενίου. Το έργο υλοποιήθηκε στην Τουρκία από την Panasonic και την τουρκική επενδυτική εταιρεία Yılsan Yatırım και είχε προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση, η Panasonic υποστηρίζει ότι τα κύτταρα λεπτού υμενίου της τεχνολoγίας που χρησιμοποιεί (HIT-Heterojunction Intrinsic Thin Film) παράγουν 27-32% περισσότερη ενέργεια σε σύγκριση με τις συμβατικές τεχνολογίες. Επίσης, θεωρείται ότι οι μονάδες της διαθέτουν συντελεστή θερμοκρασίας - 0.258% / C.

«Επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε και άλλα σημαντικά έργα που θα αξιοποιήσουν το δυναμικό της Τουρκίας στις ΑΠΕ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Τατσούγια Κουμαζάβα, Διευθύνων Σύμβουλος της Panasonic Eco Solutions Τουρκίας.

Η Τουρκία μπορεί να καλύψει πάνω από το 20% των αναγκών σε ενέργεια με αιολική και ηλιακή ενέργεια έως το 2026, φθάνοντας τα 40 GW συνδυασμένης εγκατεστημένης ισχύος, σύμφωνα με την έκθεση «Αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα της Τουρκίας: Επιλογές για επέκταση και ευελιξία μετάδοσης» , η οποία δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Ενέργειας Shura, έναν φορέα ο οποίος ιδρύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κλιματικό Ίδρυμα (ECF), τη γερμανική Agora Energiewende και το Κέντρο Πολιτικής της Κωνσταντινούπολης (IPC) στο Πανεπιστήμιο Sabanci.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider