Ιδρύθηκε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιδρύθηκε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου αποτελεί έναν ακόμη φορέα της αγοράς με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και των επιχειρήσεων για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η παραγωγή βιοαερίου σε ένα από τα πιο κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα που είναι η παραγωγή αποβλήτων, στοιχεία αρνητικής αξίας και μετατροπή αυτών σε προϊόντα αυξημένης αξίας όπως η ανανεώσιμη ενέργεια και παράλληλα το φυσικό λίπασμα για την γεωργία, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Ο σύνδεσμος λειτουργεί με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ», σε συντομογραφία «Ε.Σ.ΠΑ.Β» και στην Αγγλική «HELLENICASSOCIATION of BIOGAS PRODUCERS», με διακριτικό τίτλο «ΗAΒio» και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Μεταξύ άλλων αποσκοπεί στην:

  • Ενημέρωση για την διαδικασία της Αναερόβιας Χώνευσης για τη Διαχείριση ζωικών και φυτικών υπολειμμάτων ή υποπροϊόντων, αγροτοβιομηχανικού αποβλήτου και οργανικών ουσιών, για την Παραγωγή Βιοαερίου και παραγώγων αυτού με ένα βιώσιμο τρόπο.
  • Προώθηση υποστηρικτικών πολιτικών με έμφαση στην παραγωγή και χρήση βιοαερίου πανελλαδικά.
  • Προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών του, ιδιαίτερα σε σχέση με τους θεσμικούς φορείς στην ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή επικράτεια.
  • Διεξαγωγή κάθε πράξης με οποιοδήποτε Δημόσια Υπηρεσία, ελληνική ή διεθνή, με οποιοδήποτε Εταιρεία ή Πρόσωπο, η οποία κατά τις περιστάσεις ήθελε κριθεί αναγκαία ή βοηθητική για την πραγματοποίηση των σκοπών του Συνδέσμου.
  • Συμμετοχή σε οργανισμούς τόσο διεθνείς όσο και εντός της ελληνικής επικράτειας σχετικούς με τις δραστηριότητες του Συνδέσμου.
  • Ανάπτυξη και καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των μελών του.
  • Ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του και ταυτόχρονα τη δημιουργία αντιπροσωπευτικών και διαπραγματευτικών οργάνων για την καλύτερη προβολή των αιτημάτων τους και την επίτευξη των στόχων τους.
  • Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα που εκτελούνται από Πανεπιστημιακά ή άλλα κρατικά Ιδρύματα εντός ή εκτός της ελληνικής επικράτειας, σχετικών με την παραγωγή βιοαερίου και εδαφοβελτιωτικών. Προσπάθεια εξέλιξης της τεχνολογίας για την παραγωγή εκτός από ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ, παραγωγή καθαρών καυσίμων από τα αγροτοβιομηχανικά απόβλητα τύπου βιομεθάνιο, hythane καθώς και τη συμπαραγωγή θερμότητας, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες ή θέρμανση χώρων.
  • Εκπόνηση μελετών και την πραγματοποίηση ερευνών στους τομείς και τα αντικείμενα που αναφέρονται παραπάνω και την υποστήριξη της κατάρτισης στον τομέα του βιοαερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider