Δάνειο 24 εκατ. στην Τέρνα Ενεργειακή από την ΕΤΕπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δάνειο 24 εκατ. στην Τέρνα Ενεργειακή από την ΕΤΕπ

Δάνειο ύψους 24 εκατ. ευρώ θα λάβει η Τέρνα Ενεργειακή από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, της κατασκευής και της λειτουργίας δύο αιολικών πάρκων στο όρος Βέρμιο στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΤΕπ, η Alpha Bank ενήργησε ως συνδανειστής που παρέχει ισοδύναμο ποσό μακροπρόθεσμου δανεισμού μαζί με μεσοπρόθεσμη διευκόλυνση ΦΠΑ.

Το δάνειο της ΕΤΕπ υποστηρίζεται από την εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), το χρηματοδοτικό μέσο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Τα δύο αιολικά πάρκα θα έχουν συνδυασμένη παραγωγική ικανότητα 44,4 MW, η οποία θα κατανέμεται ανάμεσα στο πάρκο της θέσης Ερεσού Ύψωμα-Φούρκα (παραγωγικής ικανότητας 36 MW) και σε εκείνο της θέσης Λεύκες-Κερασιά (παραγωγικής ικανότητας 8,4 MW). Από κοινού, θα φιλοξενούν 22 ανεμογεννήτριεςεγκατεστημένες σε πολύπλοκα πεδία με υψόμετρο άνω των 1.400 μ., και θα συνδέονται με το δίκτυο μεταφοράς μέσω ενός νέου υποσταθμού ΜΤ/ΥΤ [μέσης/υψηλής τάσης] και με υπόγεια καλώδια ΜΤ μήκους 8,5 και 16 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ στην Ελλάδα το 2017 ανήλθαν συνολικά σε 2,1 δισ. ευρώ ενώ οι συνολικές χρηματοδοτήσεις του ομίλου ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων) στην Ελλάδα το 2017 ανήλθαν σε 2,49 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider