Εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ: Θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ: Θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου

Προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση αλλά και τη διοίκηση των ΕΛΠΕ διατυπώνει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) με ανακοίνωσή του την Πέμπτη. Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων, το σωματείο κάνει λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά της πώλησης των ΕΛΠΕ ενώ απευθυνόμενο στη διοίκηση των ΕΛΠΕ κάνει λόγο για «καταστροφικά αποτελέσματα» σε περίπτωση που ανακινηθεί το μισθολογικό θέμα. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το ΠΣΕΕΠ, αναφέρει ότι:

«Αντιλαµβανόµαστε πλήρως το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει φτάσει η κυβέρνηση οδηγούµενη από την εµµονική της στάση απέναντι στο ξεπούληµα των ενεργειακών εταιρειών και ειδικότερα των ΕΛΠΕ. Είναι αλήθεια ότι περιµέναµε γρηγορότερα να βάλουν στο τραπέζι, µέσω των ελεγχόµενων από τους ίδιους και καλοπληρωµένων από την ∆ιοίκηση της Εταιρείας ΜΜΕ, το χαρτί των αποδοχών µας. Όµως είναι θλιβερό να µην αντιλαµβάνονται ότι όλα αυτά τα νούµερα που παρουσιάζουν ότι δήθεν "παίρνουµε" και για τα οποία αποδίδουµε στο σύνολο τους τόσο τους φόρους που µας αναλογούν όσο και τις ασφαλιστικές εισφορές, έρχονται σε αντιδιαστολή µε τα καµώµατα ενός ξεχασιάρη Υπουργού που δεν θυµήθηκε να δηλώσει στην εφορία ένα εκατοµµύριο ευρώ αλλά και περισσότερα από δέκα ακίνητα αλλά και την επιλεκτική του αµνησία, αφού στις 17/03/18 δήλωνε ότι «υπάρχει πρόταση πώλησης των µετοχών των ΕΛΠΕ στο Χρηµατιστήριο».

Όσο αυτοί αλλά και ο ... αλληλέγγυος πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος το 2011 δήλωνε ότι είναι έγκληµα το ξεπούληµα των ΕΛΠΕ και το 2018 αποφάσισε να γίνει αυτός ο εγκληµατίας, υπηρετώντας πολιτικές που τους επιβάλλουν ξένα κέντρα, τόσο εµείς θα κλιµακώνουµε τον αγώνα µας ενάντια στις καταστροφικές για τον τόπο πολιτικές τους. Προειδοποιούµε τη ∆ιοίκηση των ΕΛΠΕ να µην εµπλακεί και να µην πλειοδοτεί σε λογικές του παρελθόντος σχετικά µε τους µισθούς των εργαζοµένων γιατί διαφορετικά θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και τα αποτελέσµατα θα είναι καταστροφικά για κάποιους … ∆εν πρόκειται να µας λυγίσει η χιλιοµασηµένη καραµέλα του «εργαζόµενου Σεΐχη» αλλά αντίθετα θα δυναµώσουµε τον αγώνα µας, µετά από την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει τον διαγωνισµό, ακόµα και µε εταιρεία που σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα,ελέγχεται δικαστικά για πρακτικές διαφθοράς!!! Πιστεύουµε ότι τα ΕΛΠΕ µπορούν και πρέπει να παραµείνουν υπό το ∆ηµόσιο έλεγχο για να προστατεύεται ο Έλληνας καταναλωτής, για να είναι εθνικά ασφαλής ο Έλληνας πολίτης αλλά και για να έχει ένα καλύτερο µέλλον το ελληνόπουλο µέσα από την ανάπτυξη, ατµοµηχανή της οποίας πρέπει να είναι τα ΕΛΠΕ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider