Έξι υποψήφιοι «μνηστήρες» για τις μονάδες της ΔΕΗ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έξι υποψήφιοι «μνηστήρες» για τις μονάδες της ΔΕΗ

Τέσσερις ελληνικές (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, DAMCO ENERGY) και τρεις ξένες εταιρείες διεκδικούν τις μονάδες σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη.

Ειδικότερα, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν εμπρόθεσμα, σύμφωνα με την από 31.05.2018 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, τα ακόλουθα έξι ενδιαφερόμενα μέρη (με αλφαβητική σειρά):

1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED και DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)

2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

3. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ENERGETICKÝ Α PRŮMYSLOVÝ HOLDING, Α.S. (“EPH”)

5. INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED

6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Οι σύμβουλοι της Δ.Ε.Η Α.Ε. αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού. Η τελική απόφαση για τους υποψηφίους που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε.

Οι συστάσεις...

Η MYTILINEOS είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες της χώρας, στους τομείς της Μεταλλουργίας, των Έργων EPC, Ηλεκτρικής Ενέργειας και Εμπορίας Φυσικού Αερίου. Η πολυσχιδής επιχειρηματική της δραστηριότητα αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ελληνική οικονομία, με αξιοσημείωτη παρουσία διεθνώς.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, με παρουσία επίσης στην Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων, των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.

Η DAMCO ENERGY είναι θυγατρική του ομίλου Κοπελούζου και δραστηριοποιείται στις πωλήσεις, εγκαταστάσεις και ενοικιάσεις Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών.Η εταιρεία διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από μοντέρνα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, βασισμένα σε δίχρονους και τετράχρονους κινητήρες εσωτερικής καύσεως ή σε αεριοστρόβιλους.

Η ElvalHalcor Α.Ε., του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων χαλκού και κραμάτων χαλκού και κατέχει σημαντική θέση στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά.

Η Indoverse είναι η μεγαλύτερη εταιρεία άνθρακα της Τσεχίας και δραστηριοποιείται στο χώρο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η EPH είναι μεγάλος ενεργειακό όμιλος στην Τσεχία με δραστηριότητα και στη Σλοβακία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία και την Πολωνία. Δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής ενέργειας, στη διανομή, την αποθήκευση φυσικού αερίου και τη διανομή.

Τέλος, η κινεζική Beijing Guohua Power έχει αντικείμενο τις επενδύσεις σε ενεργειακά έργα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider