Τζώρτζης: Επενδύσεις έως 450 εκατ. από τη ΔΕΠΑ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζώρτζης: Επενδύσεις έως 450 εκατ. από τη ΔΕΠΑ

Εκτεταμένο επενδυτικό πλάνο θα εφαρμόσει μέσα στα επόμενα χρόνια η ΔΕΠΑ ενώ μέχρι στιγμής η επιχείρηση έχει πραγματοποιήσει ήδη επενδύσεις ύψους 3 δισ. ευρώ. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Δημήτρης Τζώρτζης μιλώντας την Παρασκευή στο συνέδριο του Economist. Όπως σημείωσε, η ΔΕΠΑ θα επενδύσει στην αγορά 250 εκατ. τα οποία θα φθάσουν τα 450 εκατ. αν συνυπολογιστούν οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές.

«Τα επόμενα χρόνια θα επεκταθούμε ως περιφερειακός φορέας εμπορίας. Η Ελλάδα έχει δυνατότητες να γίνει ένα φυσικό διαμετακομιστικό κέντρο. Πρόκειται για projects υψηλού ενδιαφέροντος για την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε.

Τα έργα των υποδομών προχωρούν, όπως σημείωσε ο κ. Τζώρτζης.

«Ο IGB είναι ένας ώριμος αγωγός. Θεωρείται ένα σημαντικό project για την ενεργειακή ασφάλεια. Η κατασκευή θα ξεκινήσει φέτος μέχρι τα τέλη της χρονιάς αυτής και θα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε εμπορικά στα τέλη του 2020.

Αυτό συνιστά έναν κάθετο διάδρομο ο οποίος συμβάλει στην ασφάλεια του εφοδιασμού της ΕΕ από την ανατολή. Μαζί με τις μονάδες οι οποίες θα είναι στη θάλασσα οπότε ευελπιστούμε ότι στα επόμενα market test όλες αυτές οι μονάδες θα είναι έτοιμες για να λειτουργήσουν. Ο αγωγός Εast Med διαφοροποιεί επίσης πηγές και οδεύσεις. Συμβάλει στο νότιο διάδρομο», επεσήμανε. Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν διασφαλιστεί 34,5 εκατ. ευρώ από ΕΕ για να συνεχιστούν οι τεχνικές/μηχανολογικές μελέτες. Ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021 και θα τεθεί σε λειτουργία 2015.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της συμφωνίας για την εξαγορά του μεριδίου της Shell, ο κ. Τζώρτζης σημείωσε ότι «η κουβέντα μας με τη shell συνεχίζεται και ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider