Αδαμίδης (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ): Απεργίες και black out εν όψει της πώλησης

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αδαμίδης (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ): Απεργίες και black out εν όψει της πώλησης

Με επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες και black out ετοιμάζεται να απαντήσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την πώληση των μονάδων προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της στη δρομολογούμενη απόσχιση των μονάδων.

Όπως είναι γνωστό, το νομοσχέδιο για την αποεπένδυση είναι έτοιμο και αναμένεται να κατατεθεί πολύ σύντομα με σκοπό να προκηρυχθεί ο πλειοδοτικός διαγωνισμός το Μάιο και το φθινόπωρο να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε στο τέλος του έτους οι μονάδες προς μεταβίβαση να έχουν λάβει άδεια για τη λειτουργία τους.

Η θέση των σωματείων των εργαζομένων της ΔΕΗ παραμένει σταθερά κατά της πώλησης και όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στο insider.gr, «με την κατάθεση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουμε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, τις οποίες θα συνεχίσουμε μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων όπου επαναβεβαιώθηκε η απόλυτη και ξεκάθαρη αντίθεση των εργαζομένων στην πώληση ενώ εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών, η αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των πολιτών για τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής αλλά και η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, των κοινωνικών οργανώσεων και των τοπικών κοινωνιών ενάντια στον ακρωτηριασμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Πολιτική υποκρισία για τη ΔΕΗ

Ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης την «απαξίωση» της ΔΕΗ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «είναι τουλάχιστον πολιτική υποκρισία, αυτοί που οδήγησαν την πρώτη επιχείρηση της χώρας στην απαξίωση, να κουνούν το δάκτυλο και να μιλούν για ξεπούλημα, όταν υπερασπίζονται ταυτόχρονα τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που πρότειναν την πλήρη ιδιωτικοποίηση στην ενέργεια και τα νερά».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «είναι γνωστό στους εργαζόμενους και στο λαό της περιοχής μας, ότι τη ΔΕΗ στο τέλμα και την απαξίωση την οδήγησαν οι πολιτικές που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Χωρίς ενεργειακό σχεδιασμό και με μόνους στόχους, την εξυπηρέτηση φιλικών ιδιωτικών συμφερόντων και το βόλεμα της εκλογικής τους πελατείας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider