Η Enel πουλά καθαρή ενέργεια στη Facebook και την Adobe

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Enel πουλά καθαρή ενέργεια στη Facebook και την Adobe

H Enel μέσω της θυγατρικής της για τις ανανεώσιμες πηγές, Enel Green Power, έχει υπογράψει νέες συμφωνίες πώλησης ενέργειας στο Facebook και την Adobe από τα αιολικά πάρκα Rattlesnake Creek.

Η συμφωνία με της Facebook αποτελεί επέκταση προηγούμενης συνεργασίας και αφορά στην προμήθεια των εγκαταστάσεων της Facebook στη Νεμπράσκα. Εκεί, οι πρώτες αιολικές εγκαταστάσεις της Enel είναι υπό κατασκευή και αναμένεται ότι θα αρχίσουν να λειτουργούν έως το τέλος του 2018.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Facebook και την Adobe σε αυτό το project για την αιολική ενέργεια προσφέροντας εξατομικευμένες λύσεις για να καλύψουν οι εταιρείες τις ενεργειακές τους ανάγκες», ανέφερε ο Antonio Cammisecra, επικεφαλής της Enel Green Power.

«Συμφωνίες όπως αυτές αποτελούν ένα έξοχο παράδειγμα της ικανότητάς μας να δουλέψουμε συνεργατικά με εταιρικούς πελάτες σε λύσεις «tailor-made», πρόσθεσε.

Η νέα συμφωνία μεταξύ της Enel και της Facebook διευρύνει την αρχική συνεργασία για αγορά 200 MW που υπεγράφη το Νοέμβριο του 2017 και συμπεριλαμβάνει την παραγωγή μέχρι το 2020 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των εγκαταστάσεων της Facebook στο Papillion.

«Η τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων μας με 100% καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια, δεν αποτελεί μόνο στόχο για το Facebook αλλά είναι απαίτηση για την εταιρεία μας», δήλωσε ο Bobby Hollis, επικεφαλής του τμήματος Global Energy του Facebook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider