ΑΔΜΗΕ: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΔΜΗΕ: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

«Το μέλλον είναι ηλεκτρικό, χωρίς άνθρακα και διασυνδεδεμένο και ο ΑΔΜΗΕ θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία», τόνισε ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ μιλώντας στο Athens Energy Forum.

Όπως ανέφερε, στόχοι για το 2018 είναι η ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων και η επιτυχημένη επίτευξη του target model και του balancing market που είναι υπό την ευθύνη του ΑΔΜΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανουσάκης σημείωσε ότι αναβαθμίζονται οι υποδομές με βασικό άξονα την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την State Grid η οποία κατέχει το 24% του ΑΔΜΗΕ. «Η εταιρεία θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της State Grid που προέρχεται από την Κίνα», σημείωσε σχετικά.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η εθελούσια έξοδος του ΑΔΜΗΕ, η οποία κρίθηκε επιτυχής με σκοπό την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η αναβάθμιση των υποδομών.

Η ανάπτυξη νέων διακρατικών διασυνδέσεων θεωρείται νέα προτεραιότητα για την εταιρεία και όπως σημείωσε ο κ. Μανουσάκης η Ευρώπη κινείται προς την κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης αγοράς ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider