ΔΕΔΔΗΕ: Προτεραιότητα η ηλεκτροκίνηση και τα έξυπνα δίκτυα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΔΔΗΕ: Προτεραιότητα η ηλεκτροκίνηση και τα έξυπνα δίκτυα

Τα ηλεκτρικά δίκτυα, τα έξυπνα δίκτυα και τα έργα υποδομής με έμφαση στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν βασικές προτεραιότητες του ΔΕΔΔΗΕ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Νικόλαος Χατζηαργυρίου, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Τρίτη.

«Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας περνάει μέσα από τον τομέα της ενέργειας και ότι τα δίκτυα αποτελούν τις αναγκαίες στρατηγικές υποδομές για τη λειτουργία της ενεργειακής αλυσίδας. Τα Δίκτυα θα πρέπει να εξυπηρετούν πάντα το δημόσιο συμφέρον και θα πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση τους συνεπάγεται παραγωγικότερη, ανταγωνιστικότερη και δυναμικότερη οικονομία. Για αυτό και η χρηματοδότηση και έγκαιρη υλοποίηση των σχετικών επενδύσεων, έχει εξαιρετική σημασία για την χώρα.

Ο ανεξάρτητος προγραμματισμός ανάπτυξης και λειτουργίας του Δικτύου υπό τον έλεγχο του Ρυθμιστή που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των χρηστών του Δικτύου μπορεί να προσφέρει νέες υπηρεσίες με πολλαπλά οφέλη για τους καταναλωτές και το κοινωνικό σύνολο.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, θα υπογραμμίσω όπως και πέρυσι, ότι είμαστε σε έναν μαραθώνιο που δεν μπορούμε απλά να τρέξουμε αλλά πρέπει να πετάξουμε. Το 2017 καταφέραμε να τρέξουμε, πήραμε φόρα και το 2018 θα πετάξουμε», ανέφερε ο κ. Νικόλαος Χατζηαργυρίου, πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ κατά την ομιλία του.

Παράλληλα, τόνισε ότι «τα ηλεκτρικά Δίκτυα και ιδιαίτερα τα Δίκτυα Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο αυξανόμενων προκλήσεων που οδηγούν τον τομέα της ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε μια περίοδο κοσμογονικών αλλαγών.

Έτσι και στην χώρα μας, τα δίκτυα διανομής είναι η βάση για την οικοδόμηση ενός νέου ενεργειακού μοντέλου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, ανταποκρινόμενος σε αυτή την πρόκληση, εξελίσσεται διαρκώς, ώστε να μπορέσει να καθοδηγήσει με επιτυχία την μετάβαση στη νέα εποχή και να συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη, αλλάζοντας ριζικά το εγχώριο ενεργειακό τοπίο.

Οι εξελίξεις της περασμένης χρονιάς, ανέδειξαν τον διευρυμένο ρόλοπου διαδραματίζει πλέον ο ΔΕΔΔΗΕ σε κρίσιμα θέματα της αγοράς, ενδεικτικά αναφέρομαι στην ανάληψη της διαχείρισης του ειδικού λογαριασμού για τις ΥΚΩ, στις πρωτοβουλίες για την ηλεκτροκίνηση, στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της ρευματοκλοπής, κλπ».

Ο ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί πλέον κεντρικό παίκτη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με διευρυμένες ευθύνες και καθήκοντα.

Πέρα από το διευρυμένο ρόλο του, και με δεδομένο ότι τα δίκτυα αποτελούν στρατηγικές υποδομές κομβικής σημασίας για την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας μας, ο ΔΕΔΔΗΕ συνέχισε για μια ακόμη χρονιά την πορεία εκσυγχρονισμού του.

Η στρατηγική του στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της Εταιρείας μέσω της ανάπτυξης των έξυπνων δικτύων, στην υιοθέτηση καινοτόμων συστημάτων και στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στο τομέα της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως έχει διατυπωθεί και στο επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο της Εταιρείας.

Ειδικότερα, μέσα από 12+1 στρατηγικά έργα, στοχεύουμε στον εταιρικό μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό του ΔΕΔΔΗΕ, με έμφαση στην αυτοματοποίηση του δικτύου, με έργα όπως τα σύγχρονα Κέντρα Ελέγχου Δικτύων, την εγκατάσταση συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών, την επέκταση της τηλεμέτρησης, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πελάτη με νέα πληροφοριακά συστήματα εξυπηρέτησης αλλά και τηλε-εξυπηρέτησης καθώς και με έργα που στοχεύουν στη βελτίωση των εσωτερικών λειτουργιών της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider