ΕΔΕΥ: Ετήσιο σχέδιο για την ασφάλεια στην έρευνα υδρογονανθράκων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΔΕΥ: Ετήσιο σχέδιο για την ασφάλεια στην έρευνα υδρογονανθράκων

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), ως Αρμόδια Αρχή για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, εκπόνησε το ετήσιο σχέδιο για την αποτελεσματική εποπτεία μεγάλων κινδύνων, για το έτος 2018. Το ετήσιο σχέδιο θα παρακολουθείται και θα υποστηρίζεται από το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό σε τεχνικά και νομικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα προχωρήσει στις ακόλουθες ρυθμιστικές λειτουργίες κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους:

  • Αξιολογήσεις Εκθέσεων Μεγάλων Κινδύνων, εργασιών γεώτρησης και κοινοποιήσεων συνδυασμένων εργασιών
  • Επιθεωρήσεις σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων και τήρηση μέτρων πρόληψης μεγάλων ατυχημάτων
  • Σύνταξη κανονισμών και οδηγιών για την ασφάλεια με στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή του Νόμου 4409/2016
  • Εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού αναφορικά με τις σύγχρονες τεχνικές του κλάδου και εξειδικευμένα θέματα ασφάλειας και μηχανικής ταμιευτήρων και γεωτρήσεων
  • Συνεργασία με τη Βιομηχανία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας
  • Συνεργασία με Υπουργεία και Οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου
  • Συνεργασία με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνείς Οργανισμούς (European Union Offshore Oil and Gas Authorities Group – EUOAG, JOINT RESEARCH CENTRE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα "ΕΟΑΘ")

Σημειώνεται ότι λόγω της απαιτούμενης λεπτομερούς αξιολόγησης των Εκθέσεων Μεγάλων Κινδύνων θα απαιτηθούν εκτενείς πόροι για την αποτελεσματική διενέργεια αυτών των αξιολογήσεων. Οι πόροι για την πραγματοποίηση των αξιολογήσεων και έρευνών θα καθορίζονται ανά περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕΥ ασκεί τα καθήκοντα της Αρμόδιας Αρχής σύμφωνα με το Ν. 4409/2016 «Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του Π.Δ. 148/2009 και άλλες διατάξεις». Σκοπός του Νόμου είναι η εξασφάλιση της τήρησης των μέτρων για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, η πρόληψη σοβαρών ατυχημάτων από υπεράκτιες εργασίες υδρογονανθράκων και ο περιορισμός των συνεπειών τους, σε εναρμόνιση και προς την Οδηγία 2013/30/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το ετήσιο σχέδιο για την αποτελεσματική εποπτεία μεγάλων κινδύνων, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ΕΔΕΥ: http://www.greekhydrocarbons.gr/images/docs/annual_plan_2018.pdf

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider