Ξεκίνησε το market test για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκίνησε το market test για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Ξεκίνησε και επισήμως το market test για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, το οποίο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου, όπως αποκαλύπτουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στο μεταξύ, αισιόδοξος πως θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον από την αγορά για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ εμφανίζεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σταθάκης επισημαίνει πως οι εξελίξεις θα οδηγήσουν στη δημιουργία 2-3 ανταγωνιστικών πόλων προς τη ΔΕΗ, η οποία θα παραμείνει ισχυρός πυλώνας του ενεργειακού συστήματος της χώρας.

Ο κ. Σταθάκης επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς και για την εκχώρηση αποκλειστικά λιγνιτικών μονάδων και όχι υδροηλεκτρικών, απαντά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τη διαδικασία, ενώ περιγράφει το μέλλον του λιγνίτη στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας για περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου αλλά και με γνώμονα την ενεργειακή της ασφάλεια.

Επιπλέον, ο υπουργός επισημαίνει ότι θα υπάρξουν άμεσα εξαγγελίες για την επίσημη έναρξη του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον, υπογραμμίζει τη μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ για το θέμα των πλειστηριασμών τονίζει ότι έχει ληφθεί μερίμνα ώστε η πώληση δανείων σε funds «να μην συνεπάγεται οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή για τον δανειολήπτη, είτε ως προς το περιεχόμενο της σύμβασης είτε ως προς το θεσμικό πλαίσιο που τον καλύπτει και φυσικά ως προς το καθεστώς προστασίας εφόσον έχει ενταχθεί σε αυτό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider