«Το ενεργειακό μας μοντέλο βρίσκεται σε κομβικό σημείο»

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Το ενεργειακό μας μοντέλο βρίσκεται σε κομβικό σημείο»

Στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό για το 2020 και το 2030 αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής σε εκδήλωσε για τα 30 χρόνια του ΚΑΠΕ.

Αναφερόμενος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σημείωσε ότι «φιλοδοξία μας είναι να έχουμε ένα μεγάλο κύκλο επενδύσεων τα επόμενα χρόνια οι οποίες πλησιάζουν το 1,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις τόσο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας: «η χώρα θα κινηθεί σε φιλόδοξους στόχους για το 2020-2030 και θα προσεγγίσει το 50%».

Όπως ανέφερε υπάρχει ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο, ενώ προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες, το οποίο θα συζητηθεί στη Βουλή την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αναφερόμενος στο θέμα της εξοικονόμησης ο κύριος Στάθακης σημείωσε ότι «ξεκινάμε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο με το υπουργείο Οικονομίας για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», δημιουργούνται νέες κατηγορίες με νέα κριτήρια και απλουστεύεται η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider