Energean: Νέες συμφωνίες για το φυσικό αέριο στο Ισραήλ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Energean: Νέες συμφωνίες για το φυσικό αέριο στο Ισραήλ

Νέες συμφωνίες για την προμήθεια φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ υπέγραψε η Energean, με θυγατρικές του ομίλου Israel Corp. Οι συμφωνίες αφορούν στην προμήθεια μέχρι 2,6 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως με την Israel Chemicals, την Oil Refineries και τον ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας OPC.

Παράλληλα, ο ισραηλινός όμιλος, με ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι η Energean θα την προμηθεύσει με 13 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου για 15 χρόνια.

Η δεύτερη συμφωνία που υπογράφτηκε είναι με τον όμιλο Rapac και αφορά στην προμήθεια μέχρι και 0,3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.

Οι νέες συμφωνίες, μαζί με αυτές που έχουν ήδη υπογραφεί με τους ομίλους Dalia, Dorad και Edeltech, φέρνουν το συνολικό ετήσιο όγκο αγορών από τα κοιτάσματα Καρίς και Τανμίν σε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, κ. Μαθιός Ρήγας, σημείωσε σχετικά ότι: «έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από τότες που η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε την έγκρισή της για την απόκτηση των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν και η Energean έχει πετύχει να διασφαλίσει τον όγκο παραγωγής που είχε θέσει ως στόχο συμβάλλοντας στη μείωση του ρίσκου για το project. Mερικές από τις πιο σημαντικές ισραηλινές ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν αδράξει την ευκαιρία να αγοράσουν αέριο σε ελκυστικές τιμές και η Energean έχει ενισχύσει τον ανταγωνισμό στην αγορά προς όφελος των Ισραηλινών καταναλωτών και της οικονομίας της χώρας. Η δέσμευση για προμήθεια συγκεκριμένων όγκων ξεπερνά τον αρχικό στόχο των 3bcm ετησίως και δείχνει τη δυναμική της τοπικής ζήτησης για αέριο, κάτι που δημιουργεί για εμάς νέες προκλήσεις σε αυτά τα πεδία. Εστιάζουμε στο να προχωρήσουμε με όλα τα σχετικά project και να διανείμουμε αέριο όπως έχουμε εξαρχής δεσμευθεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider