Enel και Centerbridge επενδύουν στο μεγαλύτερο ελληνικό αιολικό πάρκο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Enel και Centerbridge επενδύουν στο μεγαλύτερο ελληνικό αιολικό πάρκο

Κεφάλαια ύψους 200 εκατ. ευρώ σχεδιάζουν να επενδύσουν η ιταλική Enel SpA και η αμερικανική Centerbridge Partners LP, οι οποίες αναζητούν χρηματοδότηση για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Ελλάδα. Οι δύο εταιρείες, οι οποίες σχεδιάζουν από κοινού έργο συνολικής ισχύος 154 MW στον Καφηρέα στη νότια Εύβοια, προχωρούν με το χρηματοδοτικό τους σχέδιο παρά την απόφαση του ΣτΕ για προσωρινή διακοπή του έργου.

Το αιολικό πάρκο θα ενισχύσει σημαντικά τα αποθέματα αιολικής ενέργειας της Ελλάδας. Εκπρόσωπος της Enel επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία διαπραγματεύεται τους χρηματοδοτικούς όρους με τις τράπεζες για μια επένδυση που αναμένεται να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Το project ξεκίνησε στο τέλος Ιουνίου και αναπτύσσεται από τη θυγατρική της Enel, Enel Green Power Hellas, στη νότια Εύβοια κοντά στην περιοχή Καφηρέας στο δήμο Καρύστου.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς αναμένεται να ολοκληρωθεί το α’ εξάμηνο του 2019 και θα αποτελεί το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της χώρας, με παραγωγή 483GWh ετησίως, ποσότητα ικανή να καλύψει τις ανάγκες 129 χιλιάδων νοικοκυριών και η οποία θα οδηγεί στην αποφυγή εκπομπής 433 χιλιάδων τόνων CO2 ετησίως.

Η Enel λειτουργεί ήδη δύο πάρκα ισχύος 7,5 και 9 MWστην Κάρυστο, ενώ συνολικά στη χώρα διαθέτει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά) ισχύος 308MW.

Με πληροφορίες από το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider