Total: Είμαστε έτοιμοι για τις έρευνες στο Ιόνιο

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Total: Είμαστε έτοιμοι για τις έρευνες στο Ιόνιο

Η Total είναι έτοιμη και πρόθυμη να ξεκινήσει άμεσα τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της TOTAL Exploration and Production Greece κ. Nick Fretwell μιλώντας την Τρίτη στο Balkans Petroleum Summit που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

«Η εμπειρία της Total στα βαθειά νερά έρχεται και στα Βαλκάνια», σημείωσε ο κ. Fretwell και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι μια νέα περιοχή για αυτήν.

O γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός είναι operator της κοινοπραξίας για το «block 2», το θαλάσσιο οικόπεδο δυτικά της Κέρκυρας με ποσοστό 50% ενώ από 25% κατέχουν τα ΕΛΠΕ και η Edison. Όπως είναι γνωστό η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να ξεκινήσουν οι έρευνες δόθηκε πριν από λίγες ημέρες δίνοντας με αυτό τον τρόπο ένα τέλος σε πολυετείς διαπραγματεύσεις (ο διεθνής γύρος παραχωρήσεων είχε προκηρυχθεί το Νοέμβριο του 2014).

Ο κ. Fretwell επεσήμανε ότι ήταν μια μακρόχρονη διαδικασία αλλά ότι η εταιρεία ελπίζει ότι η ανάθεση θα είναι άμεση και σημείωσε ότι η περιοχή παρουσιάζει ενδιαφέρον και σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές μελέτες καθώς πρόκειται για περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως είναι η μεγάλη τουριστική κίνηση κλπ.

Αναφορικά με τη συνεργασία με τα EΛΠΕ και την Edison σημείωσε ότι «πρόκειται για μια μεγάλη συνεργασία» καθώς υπάρχει η τεχνική εμπειρία και η εμπειρία στην Αδριατική (από την πλευρά της Edison). Σημείωσε ωστόσο ότι ακόμη και αν είναι θετικά τα ευρήματα, θα πάρει πολλά χρόνια μέχρι να περάσουμε στην παραγωγή.

Σημειώνεται ότι η Τοtal συμμετέχει σε κοινοπραξία μαζί με την ExxonMobil και τα ΕΛΠΕ για να διεκδικήσει το δικαίωμα για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε πριν από λίγο καιρό.

Η Total είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, με δραστηριότητα σε περισσότερες από 150 χώρες. Το Group της Total είναι πρώτο στον τομέα των χημικών. Περισσότεροι από 97.000 εργαζόμενοι της εταιρείας θέτουν καθημερινά την πείρα τους και εργάζονται σε κάθε τομέα της βιομηχανίας – της εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου, φυσικού αερίου, διύλισης και εμπορίας, αέριων και νέων μορφών ενέργειας, εμπορίου και χημικών προϊόντων. Η Τotal εργάζεται για να μπορέσει να ικανοποιήσει την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας, σήμερα και αύριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider