Παναγιωτάκης: Αναπτυξιακό εργαλείο για την Ελλάδα η ΔΕΗ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτάκης: Αναπτυξιακό εργαλείο για την Ελλάδα η ΔΕΗ

«Η ΔΕΗ βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης του στρατηγικού της σχεδιασμού με τη συνδρομή και την υποστήριξη έγκριτου συμβούλου. Σε λίγους μήνες θα αποσαφηνίσουμε αυτή τη στρατηγική, όμως έχουμε ήδη διαμορφωμένες και δουλεύουμε ήδη με αυτές τις στρατηγικές μας κατευθύνσεις, που είναι η διαφοροποίηση των προϊόντων μας και των δραστηριοτήτων μας».

Τα ανωτέρω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Στρατηγικό Συνέδριο Investment Opportunities in Southeastern Europe, που που διοργανώθηκε από τη ΔΕΗ στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλουμε να μετατραπούμε σε εταιρεία παροχής ενεργειακών υπηρεσιών. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις ικανότητές μας. Προσβλέπουμε πολλά για ανάπτυξη των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων και μέσα στη ΔΕΗ και εντός Ελλάδας αλλά και εκτός Ελλάδας και με κινέζικες εταιρείες αλλά και μόνοι μας. Και βέβαια η Παγκόσμια Τράπεζα η οποία δραστηριοποιείται σε άλλους τομείς με τους οποίους επίσης πρέπει να καταπιαστούμε», πρόσθεσε, για να συμπληρώσει τα εξής:

«Καταλαβαίνετε ότι έχουμε μπροστά μας προκλήσεις. Μέχρι σήμερα, όπως είπα και στον Πρωθυπουργό μας, μιλάμε ότι η ΔΕΗ πρέπει να ανταποκριθεί στις δυσκολίες, να σταθεί στα πόδια της, να προσαρμοστεί. Πιστεύω ότι είμαστε σε θέση μετά από όλη την προεργασία που έχουμε κάνει και ενόψει της στρατηγικής μας, να αρχίσουμε να μιλάμε και αυτό θα κάνουμε με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ότι η ΔΕΗ είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα και παρά το γεγονός ότι προσαρμοζόμενοι στις ευρωπαϊκές πολιτικές θα μειωθεί το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά, θα γίνει πράξη αυτό που έχουμε πει ότι θα είναι μία διαφορετική εταιρεία, μεγαλύτερη και ισχυρότερη».

Στο συνέδριο, το οποίο έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρέστη και μίλησε ο Υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού σε εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, στα πλαίσια του οποίου ο λιγνίτης ως εθνικό καύσιμο, θα έχει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας (MOU) μεταξύ της China Development Bank και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκρισμού ΑΕ, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, κ. Μανώλη Παναγιωτάκη και τον επικεφαλής της ομάδας της CDB στην Ελλάδα, κ. Jining Wang.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider