ΔΕΔΔΗΕ: Διευκρινίσεις για τα προβλήματα από τις φωτιές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΔΔΗΕ: Διευκρινίσεις για τα προβλήματα από τις φωτιές

Διευκρινίσεις για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν λόγω των πυρκαγιών σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Ζάκυνθο έδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Στον Κάλαμο η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής, ενώ στην περιοχή του Βαρνάβα, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, ο ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αποκατάστασή της αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στις περιοχές της Ζακύνθου, όπου εκδηλώθηκαν σοβαρές πυρκαγιές, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση από την Κυριακή, πλην μεμονωμένων εγκαταστάσεων στις οποίες η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Διευκρινίζεται ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρατηρούνται σε περιοχές όπου έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, οφείλονται:

Α) στην επιβεβλημένη για λόγους ασφαλείας διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ κατά πάγια τακτική, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς πλησίον του δικτύου του, προχωρά άμεσα στη διακοπή της ηλεκτροδότησης των σχετικών γραμμών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια οι ρίψεις νερού από το Πυροσβεστικό Σώμα

Β) στις ζημιές που προκαλούνται στο Δίκτυο από τη φωτιά (πχ κάψιμο στύλων).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider