Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Δημοσίου - Paneuropean

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Δημοσίου - Paneuropean

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημοσίου και της Paneuropean του ομίλου Λάτση, βασικού μετόχου (45,4%) των Ελληνικών Πετρελαίων, ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων που πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια συνέλευση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου. Αναβλήθηκε όμως για την προσεχή Παρασκευή ύστερα από αίτημα της Paneuropean η οποία επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με το Δημόσιο. Αντικείμενο των συζητήσεων κατά τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές αποτελεί η κατανομή των θέσεων στη διοίκηση του ομίλου.

Πληροφορίες από πηγές της εταιρίας χθες, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την είσοδο της κινεζικής State Grid στον ΑΔΜΗΕ, ανέφεραν ότι το θέμα δεν έχει κλείσει ενώ από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρθηκε ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές στη διοίκηση.

Σημειώνεται ότι στις 6 Ιουλίου θα γίνει νέα, έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ για να εγκριθεί η σύναψη συμφωνίας με το Δημόσιο για την πώληση του 66 % του ΔΕΣΦΑ, στον οποίο τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35%. Θα προηγηθεί ανεξάρτητη αποτίμηση της εταιρίας, η οποία θα υποβληθεί στους μετόχους των ΕΛΠΕ προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα. Πηγές των ΕΛΠΕ προεξοφλούσαν χθες ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider