Συνέδριο για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες τον Ιούνιο στην Αθήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνέδριο για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες τον Ιούνιο στην Αθήνα

Τουλάχιστον δέκα πετρελαϊκά συστήματα, που αντιστοιχούν σε κοιτάσματα 20 φορές μεγαλύτερα από τα αποθέματα που έχουν ανακαλυφθεί στον Πρίνο, εκτιμάται ότι υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας Μάριος Πατσουλές.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι εκτιμήσεις προκύπτουν από εργασία που έκανε στη χώρα μας στις αρχές της δεκαετίας του '90 η Αμερικανική Γεωλογική Εταιρία.

Με αφορμή την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του δεύτερου διεθνούς συνεδρίου πετρελαίου με θέμα «Ελλάδα: Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας», στις 8 και 9 Ιουνίου στην Αθήνα, ο κ. Πατσουλές που είναι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν το τελευταίο διάστημα για την Ελλάδα μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες. Επεσήμανε, ωστόσο, την ανάγκη για ενίσχυση των υποδομών, ιδιαιτέρως της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων ενώ σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο και το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Στόχος είναι η ανάδειξη του δυναμικού των υδρογονανθράκων της Ελλάδας, η αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών, ο εντοπισμός πιθανών προβλημάτων κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.