Πάνω από 1,54 δισ. κατέβαλε η ΔΕΗ στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 1,54 δισ. κατέβαλε η ΔΕΗ στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ

Τα χρήματα που κατέβαλε η ΔΕΗ στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ το 2016 είναι περισσότερα από εκείνα που η ίδια εισέπραξε για το ΕΤΜΕΑΡ, όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Ενέργειας, κ. Σταθάκη ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται ότι «η ΔΕΗ απέδωσε σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ μεγαλύτερα ποσά για το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) από εκείνα που αντιστοίχως εισέπραξε από τους πελάτες της, καλύπτοντας ακόμα και εξ’ιδίων κεφαλαίων ποσά της υπόψη χρέωσης που εμπεριέχονται σε ανεξόφλητους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος των πελατών της.

Παράλληλα, για τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, η ΔΕΗ αναφέρει ότι «το έτος 2016 έχει καταβάλει προς τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ μέσω των αρμόδιων Διαχειριστών (ΛΑΓΗΕ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ), ποσά άνω του ενός δισεκατομμυρίου πεντακοσίων σαράντα εκταομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 97% των υποχρεώσεών της προς τον εν λογω λογαριασμό για την ίδια περίοδο, παρά τη σημαντική αύξηση των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της από τους πελάτες της,, τόσο συνολικά όσο και ειδικά για το ΕΤΜΕΑΡ.

Αναφερόμενος στη στάση της αγοράς και των συνδέσμων παραγωγών από φωτοβολταϊκά ο κ. Παναγιωτάκης σημειώνει ότι «προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ όλοι οι θεσμικοί και μη φορείς, καθώς και οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται και αναγνωρίζουν την κρίσιμη κατάσταση της χώρας και συμβάλλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και να οδηγηθούμε στην ανάκαμψη, οι Σύνδεσμοι παραγωγών από Φωτοβολταϊκά εμφανίζονται να αγνοούν την κατάσταση της χώρας και συνεπακόλουθα της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ασκώντας διαρκώς πιέσεις με εξώδικα έγγραφα, δημοσιεύματα και απειλές, μέθοδοι οι οποίες εκφεύγουν των ορίων ενός καλόπιστου διαλόγου, ο οποίος πρέπει να διεξάγεται με αντικειμενικότητα και κοινωνική ευαισθησία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.