«Μικροδιαφορές στα ενεργειακά, ως την Παρασκευή κλείνουμε»

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μικροδιαφορές στα ενεργειακά, ως την Παρασκευή κλείνουμε»

Για «μικροδιαφορές» έκανε λόγο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ενέργειας, κληθείς να περιγράψει την εικόνα της διαπραγμάτευσης, σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά ζητήματα.

«Με τους θεσμούς έχουμε μικροδιαφορές στα ενεργειακά. Ως την Παρασκευή θα έχουμε κλείσει», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, περιγράφοντας το κλίμα που επικράτησε στην έναρξη του νέου γύρου διαπραγμάτευσης, το απόγευμα της Τρίτης, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ενεργειακά ζητήματα.

Εξερχόμενος της πρώτης συνάντησης με τους θεσμούς και ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, τόνισε για άλλη μια φορά ότι στα ενεργειακά «υπολείπονται κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες».

Το «παρών» στη συνάντηση του κ. Σταθάκη με τους θεσμούς έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με επίκεντρο θέματα που άπτονται του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

«Στα χέρια της Αθήνας τα προσχέδια των μνημονίων»

Η ελληνική πλευρά έλαβε από τους εκπροσώπους των θεσμών τα προσχέδια των μνημονίων και τα επεξεργάζεται, δήλωσε νωρίτερα ανώτατη κυβερνητική πηγή, το απόγευμα της Τρίτης, με αφορμή την έναρξη του νέου γύρου διαπραγμάτευσης.

Η ίδια κυβερνητική πηγή γνωστοποίησε πως τα κείμενα έχουν ληφθεί από την ελληνική πλευρά και βρίσκονται ήδη υπό επεξεργασία.

Κυβέρνηση και θεσμοί θα μπουν από αύριο Τετάρτη στην ουσία της διαπραγμάτευσης, οπότε και θα βρίσκεται στην Αθήνα και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider