Motor Oil: Με κουπόνι 3,25% το ομολογιακό δάνειο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Motor Oil: Με κουπόνι 3,25% το ομολογιακό δάνειο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του βιβλίου προσφορών για το ομολογιακό δάνειο ύψους 350 εκατ. ευρώ, λήξης 2022 που εκδίδει η θυγατρική της Motor Oil, Motor Oil Finance.

Το επιτόκιο τοκομεριδίου διαμορφώθηκε στο 3,25% ετησίως και η τιμή έκδοσης των ομολογιών στο 99,433% της ονομαστικής τους αξίας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εκδότρια ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους της Αγγλίας και Ουαλίας. Οι Ομολογίες θα είναι εγγυημένες από τη Motor Oil ενώ έχει υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή και διαπραγμάτευσή τους στην αγορά Global Exchange Market (GEM) του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας (Irish Stock Exchange).

Γενικός Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του βιβλίου προσφορών (Global Coordinator and Joint Book-runner) της έκδοσης ήταν η HSBC Bank plc ενώ η Alpha Τράπεζα Α.Ε., η Citigroup Global Markets Limited, η Credit Suisse Securities (Europe) Limited, η Goldman Sachs International, η ING Bank N.V., London Branch, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ήταν Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Book-runners).

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των Ομολογιών, μαζί με ταμειακά διαθέσιμα, θα χρησιμοποιηθούν από τη Motor Oil για την αποπληρωμή όλων των ομολογιών ύψους 350 εκατ. ευρώ σταθερού επιτοκίου 5,125% λήξεως 2019 που έχει εκδώσει η εκδότρια, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής της προβλεπόμενης προσαύξησης (premium) και των δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider