Τι απαντά η ΔΕΗ στους φωτοβολταϊκούς παραγωγούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι απαντά η ΔΕΗ στους φωτοβολταϊκούς παραγωγούς

Με εξώδικη απάντηση προς τους φωτοβολταϊκούς παραγωγούς η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι κατέβαλε ποσά άνω των 1,54 δισ. ευρώ στον ΕΛΑΠΕ το 2016 ενώ για την τιμολόγηση του ΛΑΓΗΕ αντιτάσσει ότι έκαναν «παραπλανητικούς υπολογισμούς αυξάνοντας τεχνητά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές».

«Η ΔΕΗ το έτος 2016 έχει καταβάλει προς τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, μέσω των Διαχειριστών, ποσά άνω του 1,54 δις. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 97% των υποχρεώσεών της προς τον εν λόγο Λογαριασμό την ίδια περίοδο, παρά τη σημαντική αύξηση των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεών της από τους πελάτες της, τόσο συνολικά όσο και ειδικά για το ΕΤΜΕΑΡ», αναφέρει η απάντηση της ΔΕΗ.

Παράλληλα, σχετικά με την τιμολόγηση των παραγωγών ΑΠΕ για το έτος 2016 σημειώνει ότι «οι παραγωγοί ΑΠΕ τιμολόγησαν τον ΛΑΓΗΕ για το έτος 2016 για ποσά ύψους άνω των 2 δις. ευρώ (με ΦΠΑ) ενώ οι εισροές του Ειδικού Λογαριασμού με βάση το ίδιο Δελτίο, υπολογίζονται σε περίπου 1,8 δις. Το λογιστικό έλλειμμα που προκύπτει, είναι ύψους 203 εκατ. ευρώ σωρευτικά στο τέλος του 2016. Το σωρευτικό ποσό αυτό πρέπει να αφαιρεθεί από τα ποσά που διεκδικείτε από την Αγορά αντί για το κατά πολύ μικρότερο ποσό που εσείς αφαιρείτε κατά τους παραπλανητικούς υπολογισμούς σας αυξάνοντας έτσι τεχνητά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ακόμη, η ΔΕΗ αναφέρεται και στο θέμα των επενδύσεων σημειώνοντας ότι «σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις της ΔΕΗ, θέμα το οποίο εντελώς άστοχα θίγετε στην εξώδικό σας, ως κήνσορες της εθνικής ενεργειακής στρατηγικής, είναι οι απολύτως απαραίτητες για την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, την οποία η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού εκ φύσεως και της αποστολής της διαφυλάττει με τις δραστηριότητες και τις επιλογές της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider