Στις 30 και 31 Μαρτίου το συνέδριο του ΙΕΝΕ για το πετρέλαιο στη Θεσσαλονίκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 30 και 31 Μαρτίου το συνέδριο του ΙΕΝΕ για το πετρέλαιο στη Θεσσαλονίκη

Το ΙΕΝΕ, στο πλαίσιο του «Ενεργειακού Διαλόγου ΝΑ Ευρώπης» (" SE Europe Energy Dialogue”) που έχει καθιερώσει εδώ και μία δεκαετία σε περιφερειακό επίπεδο διοργανώνει, στις 30 και 31 Μαρτίου 2017, στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο ΜΕΤ), ένα μεγάλο περιφερειακό συνέδριο για θέματα Διύλισης, Αποθήκευσης και Εμπορίας Πετρελαίου στη ΝΑ Ευρώπη (“ Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe”).

Μέσα από τη διοργάνωση του συνεδρίου το ΙΕΝΕ επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη της επιχειρηματικής και ενεργειακής κοινότητας για τις πολύ θετικές εξελίξεις στον κλάδο της διύλισης στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Αν. Μεσογείου, καθώς και να διερευνήσει τις σημαντικές προκλήσεις που παρουσιάζονται.

Στην εναρκτήρια συνεδρία, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, πρόκειται να ομιλήσουν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας και Διευθύνων Σύμβουλος της Elinoil, κ. Ιωάννης Αληγιζάκης και ο κ. Avner Maimon, Διευθύνων Σύμβουλος του Bazan Group από το Ισραήλ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ, κ. Ιωάννης Χατζηβασιλειάδης.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, από το βήμα του συνεδρίου “ Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe” του ΙΕΝΕ, γνωστοί αναλυτές του πετρελαϊκού κλάδου με διεθνές κύρος, θα περιγράψουν τη δυναμική και τον τρόπο λειτουργίας της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου και τις επιπτώσεις στο χώρο της διύλισης και του retail.

Στην πρώτη συνεδρία θα συμμετάσχουν οι Dr. Leo Drollas (Energy Consultant, UK), Mr. John Cooper (Director General, Fuels Europe, Brussels) και Δημήτρης Μεζαρτάσογλου (Resident Research Associate, IENE) και θα πραγματοποιήσουν μία επισκόπηση των παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών αγορών πετρελαίου και διύλισης ενώ συντονιστής της συνεδρίας θα είναι ο κ. Κωστής Σταμπολής, Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ.

Στη δεύτερη συνεδρία, που έχει ως θέμα τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά πετρελαίου της ΝΑ Ευρώπης, θα συμμετάσχουν ανώτερα στελέχη από το Ισραήλ (Mr. Avner Maimon, Διευθύνων Σύμβουλος, Bazan Group), την Σερβία (Μr. Vladimir Gagic, Director of Refining Block, NIS), την Ρουμανία (Mr. Laurentiu Pachiu, Founder Partner and Member of the Board, EPG and Mr. Alexandru Maximescu,Public and Regulatory Affairs Director, OMV Petrom) και την Ελλάδα (κ. Διομήδης Σταμούλης, Ανώτατος Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων και Συμμετοχών και κ. Πέτρος Παπασωτηρίου, Managing Director, Asprofos). Συντονιστής θα είναι ο Dr. Hans Hutta, General Manager, ICM από την Αυστρία.

H τρίτη συνεδρία αφορά θέματα ρυθμιστικά και χρηματοδοτικά θέματα για τα οποία θα μιλήσουν ο Mr. Ilia Gjermani, Head of Regulatory and Management, του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας, ο Mr. Adam Howard, Principal Banker Natural Resources της EBRD από το Λονδίνο, ο Mr. Roman Matkiwsky, Director of Energy and Infrastructure της BSTDB και ο κ. Κων/νος Παπαμιχαλόπουλος, Senior Partner της KG Law Firm και Γενικός Γραμματέας του ΙΕΝΕ από την Ελλάδα με συντονιστή τον κ. Χρήστο Δήμα, Πρόεδρο του Ελληνο-Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Γεωπολιτικής και Ενέργειας και Μέλος ΔΣ του ΙΕΝΕ.

Την τελευταία συνεδρία που αφορά θέματα marketing, αποθήκευσης και μεταφοράς θα συντονίσει ο Mr. Nikola Radovanovic, Chief Legal Officer for EU Legislation, EU Liaison Office, CEO Office, NIS (Σερβία). Ο κ. Roberto Karahannas, General Manager, Domestic and International Retail, των ΕΛΠΕ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή του κ. Ντίνου Λευκαρίτη, Διευθύνοντος Συμβούλου της Petrolina (Kύπρος), του Mr. Dragan Kovacevic, Προέδρου του ΔΣ της JANAF (Κροατία) και του κ. Αλέξη Αθανασόπουλου, Συντονιστή Ειδικών Έργων των ΕΛΠΕ Κύπρου.

Όσοι παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με ανώτερα στελέχη από όλες τις μεγάλες εταιρείες διύλισης και εμπορίας πετρελαίου στην περιοχή, καθώς και με εκπροσώπους μεγάλων πολυεθνικών πετρελαϊκών και να γνωρίσουν, με αυτόν τον τρόπο, τις πλέον πρόσφατες δραστηριότητές τους καθώς και τα επικαιροποιημένα σχέδια επέκτασης και εκσυγχρονισμού των εν λόγω επιχειρήσεων.

Κύριος χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια», ο κορυφαίος όμιλος στον κλάδο διύλισης και εμπορίας πετρελαίου στη ΝΑ Ευρώπη, ενώ βασικός χορηγός επικοινωνίας είναι το ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia. Gr, το περιφερειακό site See News και η εφημερίδα Καθημερινή.

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις πληροφορίες για εγγραφή μπορείτε να επισκεφτείτε το www .iene .gr και www .iene .eu

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider