Η ενέργεια θα φέρει 900.000 νέες θέσεις εργασίας

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ενέργεια θα φέρει 900.000 νέες θέσεις εργασίας

Εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι νέες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της αγοράς ενέργειας. Αυτή την εκτίμηση εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη Δράση για το Κλίμα και την Ενέργεια, Miguel Arias Canete στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα σημειώνοντας ότι αυτή η προοπτική αποτελεί «πρόκληση για την Κομισιόν».

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ενέργειας, κ. Σταθάκη, ο κ. Canete σημείωσε ότι στον κλάδο της Ενέργειας θα δημιουργηθούν 900.000 νέες θέσεις εργασίας στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφετηρία την εφαρμογή της δέσμης μέτρων για το κλίμα και την ενέργεια η οπία αφορά στη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 40% μέχρι το 2030 και αύξηση της χρήσης των ΑΠΕ κατά 20%.

Όπως σημείωσε από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης, «οι στόχοι για το 2030 είναι αρκετά φιλόδοξοι». Επιδιώκουν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων και στοχεύουν στη δημιουργία υποδομών για τις ΑΠΕ και να χρησιμοποιηθούν νέες τεχνολογίες με στόχο να προσφερθεί ένα ισχυρό δίκτυο πρόσβασης των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων και την ενίσχυση του ρόλου των καταναλωτών.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο υπουργός, «πρέπει να οριστικοποιηθούν οι εθνικοί ενεργειακοί στόχοι μέχρι το 2020 για να υπάρξει ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας».

Νέοι στόχοι για το διοξείδιο του άνθρακα μέχρι το τέλος του χρόνου

Η Κομισιόν αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για τη ρύπανση και τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Ο κ. Canete ανακοίνωσε ότι «θα τεθούν νέοι στόχοι και στα τέλη του χρόνου θα έχουμε ένα πιο φιλόδοξο κείμενο και κανόνες για τα βαρέα οχήματα. Θα ζητήσουμε τη χρήση βιοκαυσίμων και θα θέσουμε κριτήρια για τη βιομάζα, τις εκπομπές, την παραγωγή ενέργειας κλπ». Παράλληλα, τόνισε ότι η Κομισιόν έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση και αναφέρθηκε στην πρόβλεψη για ύπαρξη σταθμών φόρτισης στα parking και στα δημόσια κτίρια.

Αναφερόμενος στα μέτρα για τις εκπομπές ρύπων στις μεταφορές, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι επιδίωξη είναι η βελτίωση των όρων στην αυτοκινητοβιομηχανία ενώ αναφέρθηκε στη χρήση φυσικού α ερίου στην κίνηση οχημάτων και σε συγκεκριμένα προγράμματα εκτεταμένης χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider