Δύο οι δεσμευτικές προσφορές για ΑΔΜΗΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο οι δεσμευτικές προσφορές για ΑΔΜΗΕ

Δύο είναι τελικά οι δεσμευτικές προσφορές που έλαβε η ΔΕΗ για το 24% του ΑΔΜΗΕ οι οποίες κατατέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν η ιταλική TERNA και η κινεζική State Grid. Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη και για το γεγονός ότι η διαδικασία προχωρά στη βάση της συμφωνίας με τους θεσμούς που προβλέπει ότι στο τέλος της διαδικασίας το Δημόσιο θα ελέγχει άμεσα ή έμμεσα το 51% των μετοχών του Διαχειριστή.

Στην επόμενη φάση αναμένεται να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για τη βελτίωση των όρων των προσφορών και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακηρυχθεί ο προτιμητέος επενδυτής για να υπογραφούν μέχρι το Νοέμβριο οι συμφωνίες πώλησης των μετοχών.

Αρχικό ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει τρεις εταιρείες, η ιταλική TERNA, η κινεζική State Grid και η γαλλική RTE.

Όπως είναι γνωστό, το 51% των μετοχών θα εισφερθεί σε εταιρία συμμετοχών η οποία θα ανήκει κατά 51% στο Δημόσιο και στο τέλος της διαδικασίας θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

Σημειώνεται ότι οι HSBC Bank plc, η Citigroup Global Markets Ltd. και η NBG Securities ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, ενώ η Rokas ως νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ στη διαγωνιστική διαδικασία για τον ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider