Ομολογιούχοι και τράπεζες κρίνουν το μέλλον της Folli Follie 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ομολογιούχοι και τράπεζες κρίνουν το μέλλον της Folli Follie 

Aπό τις ζυμώσεις των επόμενων ημερών κρίνεται το μέλλον της Folli Follie, μετά την μετά από απορριπτική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί των ασφαλιστικών μέτρων που είχε ζητήσει η εταιρεία.

Και ενώ ο δρόμος για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων από τους πιστωτές της ανοίγει, εντούτοις η εταιρεία μπορεί να καταθέσει νέα αίτηση εξυγίανσης και μέτρα προστασίας, εάν εξασφαλίσει την συναίνεση των ομολογιούχων ή των πιστωτών της.

Από την πλευρά των ομολογιούχων δεν αναμένεται να επιδιώξουν τη λήψη αναγκαστικών μέτρων κατά της Folli Follie καθώς προσανατολίζονται στην πλήρη ανάληψη του ελέγχου της εταιρείας.

Kαι αυτό γιατί εκτιμούν πως εάν αναδιαρθρώσουν την εταιρεία τοποθετώντας ανεξάρτητο νέα διοίκηση θα μπορέσουν μεσοπρόθεσμα, μέσω μεταπώλησής της και εκποίησης συμμετοχών και περιουσιακών στοιχείων της, να ανακτήσουν μεγαλύτερο ποσοστό των κεφαλαίων τους.

Από την άλλη πλευρά, η απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει τον δρόμο για τη ρευστοποίηση του 35,5% της Αττικά Πολυκαταστήματα, το οποίο ανήκει στη Folli Follie και έχει ενεχυριαστεί στις τράπεζες. Να σημειωθεί ότι με την απόφαση της 12ης Σεπτεμβρίου οι τράπεζες μπορούσαν να ρευστοποιήσουν μόνο το 10% της συμμετοχής στην "Αττικά Πολυκαταστήματα" το οποίο ανήκει στη Folli Follie Συμμετοχών, και όχι το 25,5% που ανήκει στη μητρική.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι λοιπόν το πώς θα κινηθούν οι τράπεζες στο ζήτημα της συμμετοχή της Folli Follie στα Αττικά Πολυκαταστήματα. Εάν πωλήσουν το 36% που έχουν ως ενέχυρο έναντι δανείων ύψους 46 εκατ. ευρώ για να ανακτήσουν τα κεφάλαιά τους, τότε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας δύσκολα θα προχωρήσει.

Την ίδια στιγμή από την πλευρά Κουτσολιούτσου διακινούνται συστηματικά από τα μέσα της εβδομάδας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Fosun ενδέχεται τελικά να συμμετάσχει στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Folli Follie.

Αν τελικά αυτό συμβεί θα φανεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Ωστόσο όπως υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς η οικονομική ρευστότητα του Ομίλου στενεύει.

Η εταιρεία χρειάζεται τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ μηνιαίως για να αγοράζει εμπόρευμα από τους προμηθευτές της, οι οποίοι έχουν απαιτήσει την προπληρωμή. Αυτή η αλλαγή στους όρους έχει συμπιέσει τα ταμειακά της διαθέσιμα, με «απρόβλεπτες συνέπειες για το άμεσο μέλλον», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία στην αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider