Ανοδική πορεία για την 3αλφα το 2017

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδική πορεία για την 3αλφα το 2017
Ο εξωστρεφής προσανατολισμός της εταιρείας ενισχύθηκε και κατά την χρήση 2017, με τις εξαγωγές να συνεχίζουν να ακολουθούν ανοδική πορεία, τόσο ως απόλυτο μέγεθος όσο και ως ποσοστό σημειώνοντας αύξηση 33%.

Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσίασαν οι πωλήσεις στις 3αλφα - ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ.

Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών, παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις και ανήλθε στο επίπεδο των 25,82 εκατ ευρώ έναντι 26,1 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Σε ότι αφορά τους όγκους που διακίνησε, η ηγετική θέση της εταιρείας στην Ελληνική αγορά αποτυπώθηκε και από τη σημαντική παραγωγική της δυναμική, καθώς το 2017 αγόρασε, επεξεργάστηκε και συσκεύασε 140 τόνους την ημέρα για προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και 75 τόνους την ημέρα για προϊόντα επαγγελματικής χρήσης.

Ο εξωστρεφής προσανατολισμός της εταιρείας ενισχύθηκε και κατά την χρήση 2017, με τις εξαγωγές να συνεχίζουν να ακολουθούν ανοδική πορεία, τόσο ως απόλυτο μέγεθος όσο και ως ποσοστό σημειώνοντας αύξηση 33%. Υπενθυμίζεται ότι η 3αλφα - ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ εξάγει σήμερα τα προϊόντα της σε πάνω από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τα μικτά κέρδη της 3αλφα - ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 6,4 εκατ ευρώ. από 6,1 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5,3%. Επιπλέον, το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρίας κατέγραψε άνοδο κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε σε 24,7% από 23,5% την χρήση 2016. Σημειώνεται ότι το μικτό περιθώριο κέρδους της 3αλφα - ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ, κατά την διετία 2016-2017 ενισχύθηκε συνολικά κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, αντικατοπτρίζοντας την στροφή της εταιρίας σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Τα κέρδη προ φόρων της 3αλφα - ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ για τη χρήση 2017 ανήλθαν σε 1,5 εκατ. ευρώ. ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στο ύψος των 827 χιλ. ευρώ

Επιπρόσθετα, η εταιρία εντός του 2017 πέτυχε να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή της βάση, με τα ίδια κεφάλαια να αυξάνονται και να ανέρχονται στο επίπεδο των 12,8 εκατ ευρώ έναντι 12,4 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση. Παράλληλα, ο συνολικός της δανεισμός κατέγραψε ξανά μείωση ενώ πρέπει να τονισθεί και η σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τον υπερδιπλασιασμό των ταμειακών διαθεσίμων για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Σε συνάρτηση με τον στρατηγικό της σχεδιασμό και σε συνέχεια των επενδύσεων που εκτελέστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, η 3αλφα - ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ υλοποιεί σήμερα επενδυτικό πρόγραμμα, προϋπολογισμού δαπάνης €2 εκατ., που αφορά στον εκσυγχρονισμό της και την ενίσχυση της παραγωγικής της δυναμικότητας, το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2018.

Ο Άγης Καραγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 3αλφα - ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ, δηλώνει ότι «Με το βλέμμα μας στραμμένο στο στρατηγικό πλάνο της επόμενης τριετίας και έχοντας ως βάση μας την σταθεροποίηση του κύκλου των εργασιών μας και την σταθερά αυξητική τάση των εξαγωγών μας όπως σημειώθηκε το 2017, συνεχίζουμε ακάθεκτοι να κάνουμε αυτό το οποίο ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα: Να είμαστε συνεπείς απέναντι στον καταναλωτή μας προσφέροντάς του προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Η θέση των προϊόντων 3αλφα στο ελληνικό τραπέζι είναι αποτέλεσμα της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί εδώ και 50 χρόνια με τον Έλληνα καταναλωτή. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που αποτυπώνεται αυτή η εμπιστοσύνη και στα αποτελέσματα του 2018, καθώς, βάσει των στοιχείων του πρώτου εξαμήνου που έχουμε στην διάθεσή μας ο τζίρος μας θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό αποτελεί για εμάς μία ηθική επιβράβευση και δέσμευση παράλληλα για να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά ώστε να παραμείνουμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συνεργατών και των καταναλωτών μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider