Μπάρμπα Στάθης: Μερίδιο πάνω από 50% της αγοράς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάρμπα Στάθης: Μερίδιο πάνω από 50% της αγοράς

Κερδοφόρο πορεία και αύξηση των εξαγωγών της είχε το 2017 η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία κατεψυγμένων λαχανικών και προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, Μπάρμπα Στάθης.

Το 2017 διατήρησε την ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά, αν και είχε μικρές απώλειες, με μερίδια 50,1% σε όγκο και 62,1% σε αξία στα κατεψυγμένα λαχανικά με το σήμα «Μπάρμπα Στάθης» και 24,4% σε όγκο και 26,3% σε αξία στα προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης με το σήμα «Χρυσή ΖύμηΟι εξαγωγές της, που καλύπτουν ιστορικά περισσότερες από 45 χώρες, σημείωσαν αύξηση 14% σε αξία (10,8% στα λαχανικά και 15,6% στις ζύμες), που ανήλθε σε 19% στη Βρετανία και 60% στον Καναδά, ο οποίος αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη εξαγωγική της αγορά.

Η επιχείρηση ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, μετά την οριστικοποίηση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της μητρικής της εταιρείας Vivartia και των θυγατρικών της τον περασμένο Ιούνιο. Η συμφωνία αναδιάρθρωσης των δανείων έχει καταστήσει μεγάλο μέρος του βραχυπρόθεσμου, ληξιπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο, ως γνωστόν, με παράταση της λήξης των δανείων αυτών μέχρι τον Οκτώβριο του 2024. Επίσης, συνοδεύεται από μείωση του κόστους εξυπηρέτησης των δανείων του ομίλου.

Σύμφωνα με τον ενοποιημένο ισολογισμό της, τα έσοδα της εταιρείας Μπάρμπα Στάθης από τις πωλήσεις κατεψυγμένων λαχανικών, προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, φρέσκων λαχανικών και έτοιμων σαλατών ψυγείου, καθώς και άλλων ειδών διατροφής τον περασμένο χρόνο ανήλθαν σε 141,58 εκατ. ευρώ, από 139,77 εκατ. ευρώ το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 1,3% .Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 8,155 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 78,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider