Βγαίνει ξανά στο σφυρί το εργοστάσιο της Πετζετάκις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βγαίνει ξανά στο σφυρί το εργοστάσιο της Πετζετάκις

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου θα βγει εκ νέου στο σφυρί το εργοστάσιο της Πετζετάκις, της άλλοτε ισχυρής βιομηχανίας της χώρας που για πολλά χρόνια που για πολλά χρόνια αποτελούσε το σύμβολο της καινοτομίας της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στη θέση «Χασάνη- Δερβίση» της κτηματικής περιφερείας της Τοπικής Κοινότητος Ελαιώνα του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων και στεγάζεται σε οικόπεδο συνολικής εκτάσεως 245.718,49 τμ, ενώ περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις παραγωγής εύκαμπτων και σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων, συνολικής επιφάνειας 49.673,73 τμ και συνολικής καλυπτόμενης επιφάνειας 47.779,40 τμ καθώς επίσης και βιομηχανικό εξοπλισμό που βρίσκεται εντός και εκτός των κτιρίων, με τον οποίο αποτελούν ενιαία βιομηχανική παραγωγική μονάδα και έχουν λειτουργική ενότητα για την εξυπηρέτηση της παραγωγής πλαστικού και ελαστικού. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 12 εκατ. ευρώ.

Η κατάσχεση της μονάδας επιβλήθηκε έναντι οφειλής 1 εκατ. ευρώ ενώ επί του ακινήτου υφίστανται 14 προσημειώσεις - υποθήκες.

Η αρχή του τέλους για την Πετζετάκις ξεκίνησε στα τέλη του 2010, όπου τα οικονομικά της προβλήματα γινόταν ολοένα και μεγαλύτερα.

Και όλα αυτά σε έναν Ομιλο όπου πριν από χρόνια ήταν μία από τις ελάχιστες ελληνικές πολυεθνικές βιομηχανίες. Μάλιστα στις αρχές του δεκαετίας του 60 (έτος ίδρυσης του Ομίλου) οι Financial Τimes είχαν χαρακτηρίσει τον ιδρυτή της Αριστόβουλο Πετζετάκι «εφευρέτη πρώτης κλάσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider