Coca Cola 3E: Διπλασιασμός κερδών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Coca Cola 3E: Διπλασιασμός κερδών

Ενίσχυση των πωλήσεων όσο και διπλασσιασμό των καθαρών κερδών της πέτυχε το 2017 η Coca-Cola 3Ε Ελλάδος, μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία μη αλκοολούχων ποτών.

Οι πωλήσεις της βιομηχανίας το 2017 ανήλθαν σε 456,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σχέση με το 2016 καθώς ο όγκος των πωλήσεων εκτινάχθηκε από τα 100,7 εκατ. κιβώτια προϊόντων το 2016 σε 105,9 εκατ. κιβώτια ποτών και άλλων ροφημάτων το 2017 (+5,2%).

Η ενίσχυση των πωλήσεων συνοδεύτηκε από αποδυνάμωση του μεικτού περιθωρίου κατά 1,4 εκατοστιαίες μονάδες (στο 31% από 32,4% το 2016, ενώ όσον αφορά τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 4,2 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 2,4 εκατ. ευρώ το 2016 .

Μέσα στο 2017 η βιομηχανία προχώρησε σε επενδύσεις 24,6 εκατ. ευρώ που αφορούσαν κυρίως σχετικές δαπάνες αναβάθμισης της μονάδας εμφιαλωμένου νερού «Αύρα», που διαθέτει στο Αίγιο Αχαΐας.

Όπως προκύπτει από την ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας το 2017 το Σεπτέμβριο του 2016 η Επιτροπή Ανταγωνισμού ξεκίνησε νέο έλεγχο στην δραστηριότητα της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης Α.Ε στην Ελλάδα, στα πλαίσια έρευνας στην αγορά των μη αλκοολούχων ποτών. Στην έκθεση σημειώνεται ότι «η εταιρεία, η οποία δυνάμει της απόσχισης απορρόφησε τον κλάδο παραγωγής, εμφιάλωσης και εμπορίας της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης Α.Ε, ακολουθεί πολιτική πλήρους συμμόρφωσης με τους κανονισμούς του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου περί ανταγωνισμού και συνεργάζεται πλήρως με την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Επιπλέον, από την ίδια έκθεση προκύπτει ότι σε βάρος της εταιρείας έχει ασκηθεί αγωγή για αποζημίωση 7,7 εκατ. ευρώ, η οποία έχει ορισθεί να εκδικασθεί στις 17 Ιανουαρίου 2019. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η αγωγή έχει ασκηθεί από τον ίδιο ενάγοντα που είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της Coca – Cola και παλαιότερα, βάσει απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού του 2002. Η εν λόγω αγωγή είχε απορριφθεί, ενώ την ίδια τύχη είχε και η έφεση που ασκήθηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider